Το skincare πρωταγωνιστεί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης ενώ το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας που απορροφά τα πάντα σαν σφουγγάρι.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο τι συστατικά επιλέγεις. Και καλύτερη επιλογή από τα βιολογικά, οργανικά καλλυντικά δεν υπάρχει για πολλούς λόγους.

καλλυντικά

Ποιοι είναι οι λόγοι που πρέπει να τους δώσεις μια ευκαιρία;

Τα βιολογικά προϊόντα φτιάχνονται από φυσικά συστατικά, οπότε αν ένα προϊόν είναι πιστοποιημένο ως οργανικό, είναι σίγουρα 100% απαλλαγμένο από τοξικές ουσίες και βλαβερά για την υγεία συστατικά.

Άρα χημικά συστατικά στις ετικέτες τους δε θα βρεις που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί για σοβαρούς ερεθισμούς.

καλλυντικά

Τα οργανικά καλλυντικά είναι κατά βάσει φυτικά οπότε είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μια ατελείωτη λίστα με έλαια, εκχυλίσματα και οξέα που είναι κυρίως αντιοξειδωτικά και μετέπειτα αντιγηραντικά χαρίζοντας λάμψη και απαλότητα. Πόσα diy δεν έχεις δει με βάση την αλόη βέρα, το ελαιόλαδο αλλά και το βούτυρο κακάο. Άρα καλές πρώτες ύλες, σίγουρο αποτέλεσμα.

Μπορεί να δρουν πιο αργά αλλά δεν «μπαλώνουν» περιστασιακά το πρόβλημα αλλά χρησιμοποιούν τις ιδιότητες τους αργά και σταθερά όπως στο παρελθόν με την στήριξη πια της βιοτεχνολογίας. Άρα είναι και πιο αποτελεσματικά.

καλλυντικά

Τέλος είθισται τα οργανικά προϊόντα να προέρχονται από ηθικό εμπόριο και να ανήκουν σε μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον και έχουν άλλες αξίες. Οι συσκευασίες συνήθως είναι βιοδιασπώμενες και ανακυκλώσιμες.

Αυτονόητο τέλος είναι ότι σέβονται και τα ζώα δηλαδή είναι cruelty free. Ο πλανήτης μας έχει ανάγκη και η επιλογή ακόμα και των καλλυντικών μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά.

Διάβασε ακόμη: Βλεννίνη σαλιγκαριού: το συστατικό που έχει τρελάνει τις “skin gurus” παγκοσμίως

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!