Περίπου στα 12 είναι η ηλικία που όλες μας αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε με τα καλλυντικά της μαμάς, κυρίως προσπαθώντας να μιμηθούμε κινήσεις που βλέπαμε από εκείνη. Από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά και πλέον για συμβουλές μακιγιάζ συνήθως ανοίγουμε το TikTok ή το Youtube.

Κι όμως, παρότι η πρόσβαση στη γνώση είναι πλέον πολύ εύκολη συνεχίζουμε να βλέπουμε γυναίκες που το μακιγιάζ αντί να τις δείχνει πιο όμορφες, τις μεγαλώνει. Μάλιστα, αρκετά από τα λάθη είναι ατοπήματα που όλες μας έχουμε κάνει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Ένας γενικός κανόνας που ισχύει στο μακιγιάζ είναι το «less is more». Αν δεν είστε επαγγελματίας ή δεν έχετε δουλέψει πολύ πάνω στις σωστές τεχνικές του μακιγιάζ, μην κάνετε υπερβολές. Το μακιγιάζ απαιτεί εξάσκηση, γνώσεις και καλή αισθητική αφού μέσα από αυτό μπορούμε σχεδόν να ανακατασκευάσουμε τη γεωμετρία του προσώπου μας. Συνεπώς, όσο ευεργετικό μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις, τόσο επιζήμιο μπορεί να αποδειχτεί σε άλλες.

Τα 3 λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ:

Χρησιμοποιούμε βαριά βάση

Από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της νεαρής ηλικίας είναι η φυσική φωτεινότητα της επιδερμίδας η οποία χάνεται αν καλυφθεί από βαριά προϊόντα. Αν θέλετε να βάλετε βάση επενδύστε σε ελαφριές υφές με διάφανο αποτέλεσμα που θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό και ενυδατωμένο.

Πολύ nude αποχρώσεις

Τα nude χρώματα μας αρέσουν αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση. Το πρόσωπο χρειάζεται λίγη ένταση και χρώμα για να δείξουν όμορφα τα χαρακτηριστικά μας. Αν χρησιμοποιείται πολύ nude κραγιόν, ρουζ και αντίστοιχη σκιά το αποτέλεσμα είναι αδιάφορο, ψυχρό και μας μεγαλώνει. Προτιμήστε κραγιόν στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας και προσθέστε pink ρουζ στα μήλα.

Λάθος χρώμα concealer

Το σωστό concealer μπορεί να αλλάξει όλη την όψη του προσώπου μας και να μας κάνει να δείχνουμε ξεκούραστες και ανανεωμένες. Από την άλλη, μια λάθος απόχρωση συνήθως δημιουργεί πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Δώστε μεγάλη προσοχή στο συγκεκριμένο προϊόν και επενδύστε στη σωστή απόχρωση ώστε να μην είναι πολύ ανοιχτή και να μην τονίζει τους κύκλους. Είναι μύθος ότι το concealer πρέπει να είναι πολύ πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα. Η συγκεκριμένη περιοχή ΄κάτω από τα μάτια έχει τη δική της απόχρωση, η οποία όμως ακολουθεί το υπόλοιπο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Μακιγιάζ: Το φετινό καλοκαίρι θέλει χρώμα και ένταση

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet