Είναι λογικό, αν αναλογιστείς ότι υπάρχουν τόσο πολλά διαφορετικά βουρτσάκια και τόσες πολλές μάρκες mascara. Kι όμως κάθε βουρτσάκι καλύπτει ακριβώς τις ανάγκες διαφορετικών βλεφαρίδων. Δες αναλυτικά με τη βοήθεια μου, ποιο είναι το κατάλληλο βουρτσάκι mascara για να διαλέξεις, ώστε να αποκτήσουν οι βλεφαρίδες σου το στιλ που έχεις ονειρευτεί.

Mascara & βουρτσάκια

1.Τo βουρτσάκι που δεν έχει τρίχες, αλλά διαθέτει απολήξεις από καουτσούκ, δίνει πολύ φυσικό αποτέλεσμα και τονίζει διακριτικά τις βλεφαρίδες, ενώ είναι κατάλληλη ιδανικά για πρωινό look.

2. Το πολύ χοντρό βουρτσάκι, δίνει πυκνές, πλούσιες βλεφαρίδες. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για όγκο. Συνήθως είναι πιο παχύ σε σχέση με ένα κλασικό. Εάν προτιμάς αυτό από σιλικόνη, μπορείς να περάσεις περισσότερα στρώματα μάσκαρα για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, να θυμάσαι πως ότι και να χρησιμοποιήσεις, το μυστικό είναι να «δουλέψεις» τη μάσκαρα πριν προλάβει να στεγνώσει πάνω στη βλεφαρίδα σου το χρώμα.

mascara
mascara brushes silhouettes

3. Το βουρτσάκι που είναι πάρα πολύ λεπτό και διαθέτει καμπύλη, κάνει τις βλεφαρίδες πολύ μακριές γιατί τις πιάνει από τη ρίζα, δηλαδή από τις άκρες τους. Μοιάζει αρκετά με τσατσάρα στην εμφάνισή του αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει αν επιθυμείς μακριές βλεφαρίδες.

4. Το βουρτσάκι που είναι σπιράλ –με λίγο πιο κοντές και λίγο πιο μακριές τρίχες εναλλάξ- έχουν συνήθως αυτό το σχήμα για να πιάνουν όλες τις βλεφαρίδες. Άρα, είναι ιδανικό για κάθε βλεφαρίδα.

5. Αν το βουρτσάκι της μάσκαρα διαθέτει καμπύλη-είναι δηλαδή  λίγο γυριστό σαν να το έχουμε κάμψει μόνες με τα χέρια μας- τότε δίνει πολύ γυριστές βλεφαρίδες, με ανοδική φορά! 

mascara
Max Factor Divine Lashes mascara

6. Το πολύ λεπτό και μικρό βουρτσάκι είναι ιδανικό για τις πολύ μικρές βλεφαρίδες και ενδείκνυται ειδικότερα για τις βλεφαρίδες του κάτω βλεφάρου που πολύ εύκολα λερώνονται. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, να ξέρεις πως θα αγκαλιάσει τη βλεφαρίδα σου και θα της δημιουργήσει σταδιακά τον όγκο που χρειάζεται, χωρίς ωστόσο να σε μουτζουρώσει, πράγμα πολύ συχνό στις μικρούλες βλεφαρίδες.

mascara
Mascara

 XTRA πολύτιμες συμβουλές για το βουρτσάκι και την mascara σου γενικότερα


– Η φόρμουλα της είναι το 10% σε σχέση με το ίδιο το βουρτσάκι. Ένα καλό βουρτσάκι σου εξασφαλίζει το 90% του αποτελέσματος που βλέπεις στις βλεφαρίδες σου.

– Ποτέ μην πετάς ένα βουρτσάκι που σε έχει βολέψει. Καθάρισέ το με ντεμακιγιάζ ή οινόπνευμα. Μπορείς να αγοράσεις μια πιο οικονομική mascara και να χρησιμοποιείς το παλιό σου βουρτσάκι. Μόνο φρόντισε να χωράει στο στόμιο.

-Όταν η αγαπημένη σου mascara βρίσκεται στα τελειώματά της, βάλε μέσα στο δοχείο της ελάχιστο γαλάκτωμα και ανακίνησε καλά. Έτσι, το περιεχόμενο γίνεται ρευστό και πάλι και συνεχίζεις να την εφαρμόζεις για περίπου μια ακόμη εβδομάδα.

mascara
Shiseido  ImperialLash MascaraInk
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet