Όλο το καλοκαίρι αυτά τα σαμπουάν σε μπάρες που μοιάζουν με σαπούνι τα συνάντησα παντού μπροστά μου. Είναι τόσο πρακτικά, ευκολόχρηστα, δεν πιάνουν καθόλου χώρο στη βαλίτσα – σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σαμπουάν – και το κυριότερο με αυτά κάνεις το πιο “οικολογικό” λούσιμο. Σίγουρα κάπου θα τα έχεις πετύχεις!

Ήξερες πως το συνηθισμένο σαμπουάν αλλά και τα conditioners που χρησιμοποιούμε ευρέως έχουν περιεκτικότητα σε νερό έως και 80%; Οπότε αυτά τα σαμπουάν έρχονται σε αυτήν τη μορφή μπάρας σαπουνιού ακριβώς για την λιγότερη έως και καθόλου χρήση νερού στη φόρμουλά τους. Είναι η νέα μόδα η στροφή όλων και περισσότερων στο “waterless beauty” ! Δηλαδή στα άνυδρα προϊόντα που δημιουργούνται χωρίς νερό ή τέλος πάντων με ελάχιστες ποσότητες! Το νερό αντικαθιστούν ελαιοδιαλυτά υγρά συνήθως!

μπάρες

Λέξεις όπως eco-friendly, clean beauty και waterless beauty λοιπόν αντιπροσωπεύονται τέλεια από τη δημιουργία σαμπουάν σε στερεή μορφή δηλαδή της παραδοσιακής μπάρας σαπουνιού.

μπάρες

Αλλά γιατί πρέπει να προτιμήσεις τo “solid shampoo” δηλαδή το σαμπουάν σε στέρεα μορφή;

1. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον:

Αυτό είναι το νούμερο ένα όφελος που αντανακλά όλη τη σημερινή φιλοσοφία της βιομηχανίας της ομορφιάς που θέλει προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.΄Από τη στιγμή που δεν απαιτούν πλαστική συσκευασία, θα τα δείτε πως κυκλοφορούν σε χάρτινη, είναι πολύ καλύτερα για το περιβάλλον από τα αντίστοιχα υγρά σαμπουάν. Επειδή η σύνθεση τους είναι πιο φυσική πέρα του ότι κάνουν καλό στα μαλλιά βοηθούν και τη φύση καθώς δεν επιβαρύνουν το νερό με χημικές ουσίες. Τα παραδοσιακά σαμπουάν κάνουν πάρα πολύ αφρό και έτσι χρειάζονται περισσότερο νερό στο ξέβγαλμα ενώ η μπάρα σαπουνιού κάνει το ακριβώς αντίθετο.

μπάρες

2. Κάνουν πολύ καλό στα μαλλιά:

Οι μπάρες σαμπουάν είναι γεμάτες με αιθέρια έλαια και άλλα φρέσκα/φυσικά συστατικά. Δεν είναι ο πλούσιος αφρός και τα αρώματα οι λόγοι για να διαλέξεις ένα σαμπουάν αλλά τα συστατικά που περιέχει πόσο ευνοούν το τριχωτό. Οι μπάρες σαμπουάν καθαρίζουν και αναζωογονούν τα μαλλιά καθώς δεν περιέχουν σκληρές ουσίες όπως θειικά άλατα (SLS) και parabens. Οι σκληρές χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και να αφαιρέσουν τα φυσικά ενυδατικά αιθέρια έλαια. 

μπάρες

3. Είναι πολλαπλών χρήσεων:

Οικονομία και στο νερό και στην τσέπη καθώς οι μπάρες είναι πολυχρηστικές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αφρόλουτρα, για τον καθαρισμό των χεριών ακόμα και των ρούχων σε έκτακτη περίπτωση όπως ένα camping.

4.Είναι καλύτερα για ταξίδια:

Ειδικότερα με τους νέους κανονισμούς στα αεροπλάνα αντίο ογκώδη πλαστικά μπουκάλια. Εξοικονομεί χώρο στη βαλίτσα και είναι πανεύκολο στη μεταφορά ενώ έχει μεγάλη διαφορά και στο βάρος. Πέρα όμως από τα ταξίδια και στο μπάνιο σου πιάνει πολύ λίγο χώρο και είναι και καλαίσθητο δίνοντας μια μίνιμαλ πινελιά.

μπάρες

5. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής:

Μια μπάρα σαμπουάν μπορεί να διαρκέσει περίπου 80 έως 90 πλύσεις, που ισοδυναμούν με 2 έως 3 μπουκάλια υγρού και αυτό λόγω της σύστασης τους που είναι πιο συμπυκνωμένη από τα παραδοσιακά σαμπουάν. Έτσι μπορείς να χρησιμοποιείς σαν προϊόν λιγότερο ανά εφαρμογή και να διαρκεί περισσότερο.

Σε έπεισα να δοκιμάσεις και εσύ την μπάρα σαπουνιού; Εγώ στο εξωτερικό ντους του εξοχικού μου πάντως την τίμησα δεόντως!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet