Γράφει ο Θοδωρής Γαβαλάς

Όλες σας έχετε ακούσει και ίσως ήδη γνωρίζετε, τον τεχνικό όρο μπαλαγιάζ σχετικά με το χρώμα των μαλλιών. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι ακριβώς είναι, πώς δημιουργείται και τι πρέπει να κάνει η κάθε γυναίκα μετά την εφαρμογή της τεχνικής.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το τι είναι το μπαλαγιαζ και σε τι διαφέρει από τις ανταύγειες. Το μπαλαγιάζ είναι μια τεχνική τοποθέτησης χρωμάτων στα μαλλιά, που έχει σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται σαν να έχουν «ανοίξει» φυσικά το χρώμα τους από τον ήλιο. Αναδεικνύει η ενισχύει το φυσικό χρώμα και στις άκρες έχουμε φωτεινές διαβαθμίσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά και να αντανακλούν το φως με φυσικό τρόπο. Είναι ιδανική τεχνική για την γυναίκα που δεν θέλει να επισκέπτεται τακτικά το κομμωτήριο καθώς δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση.

Το πόσο καλό θα είναι το αποτέλεσμα εξαρτάται από τον κομμωτή, με τι θα επιλέξει να δουλέψει, την τεχνική του γνώση καθώς και την αισθητική του. Ένα σωστό μπαλαγιάζ φαίνεται από την φυσικότητα του αποτελέσματος, καθώς δεν πρέπει να ξεχωρίζει από που ξεκινάει η διαβάθμιση του χρώματος. Αυτή είναι και η κύρια διαφορά από τις ανταύγειες.

Ο κομμωτής σας μπορεί να επιλέξει πολλούς τρόπους εφαρμογής της τεχνικής όπως πινέλο με κρεπάρισμα (BACKCOMB), χέρια (freehand), μεγάλο πινέλο βάφοντας την επιφάνεια της τούφας (surface painting) ή ακόμα πιο free τεχνική με χτένα.

Μετά την εφαρμογή της τεχνικής μπαλαγιάζ τα μαλλιά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση σε σχέση με το απλό χρώμα. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα μαλλιά καλά ενυδατωμένα με προϊόντα περιποίησης και να προσέχουμε τα θερμικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε. Λοιπόν αν θες να αναδείξεις τον φυσικό χρώμα των μαλλιών σου, ή ακόμα και αν θες πιο έντονες αντιθέσεις ήρθε η ώρα να επιλέξεις την τεχνική balayage!

Ph. Serhii Tychynskyi/iStock

Διαβάστε επίσης:

Met Gala 2024: Τα 2 beauty trends που θα υιοθετήσουμε και ένα, που ελπίζουμε να μην επιστρέψει ποτέ

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet