Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες αποχωρίστηκαν τα μακριά ή πολύ μακριά μαλλιά τους προκειμένου να αποκτήσουν ένα πιο stylish haircut όπως το pixie cut ή ένα κοντό καρέ.

Όμως οι τάσεις αλλάζουν και τα μακριά μαλλιά κάνουν την επανεμφάνιση τους, παρακινώντας μας να μεταμορφωθούμε σε σύγχρονες Ραπουνζέλ, ή τουλάχιστον σε κάτι που να παραπέμπει στον χαρακτήρα του παιδικού animation.

Σύμφωνα με μελέτες τα μαλλιά μας μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 0,35 χιλιοστά, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε υπομονή για 3 έως 6 μήνες μέχρι να τα επαναφέρετε στο επιθυμητό μήκος.

Βέβαια, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα γονίδια, την ηλικία, τη διατροφή καθώς και μερικούς ακόμα παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος στο σώμα κάτι που έχει αρνητική επίδραση και στα μαλλιά μας.

Αντίστοιχα, τα λευκά μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Η μελάγχρωση των μαλλιών (λευκά σε σχέση με τα φυσικά πιο σκούρα μαλλιά) και η θέση της τρίχας στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί επίσης να ποικίλλει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Τα λευκά μαλλιά μεγαλώνουν με ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό από τα μελαχρωσμένα μαλλιά, ενώ οι τρίχες στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής παρουσιάζουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις τρίχες στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής.

Πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας

Μια γρήγορη και εύκολη λύση με άμεσα αποτελέσματα είναι να βάλετε extensions, τα οποία μάλιστα έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Τόσο η ποιότητα της τρίχας που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τους, όσο και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται, σας εξασφαλίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα που δεν θα επιβαρύνει τα φυσικά σας μαλλιά ούτε το τριχωτό της κεφαλής.

Τα Keratin fusions είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος για extensions. Τα εξαρτήματα από μόνα τους είναι σχεδιασμένα να μιμούνται την ίδια πρωτεΐνη κερατίνης με τα μαλλιά σας και να τους επιτρέπουν να διαστέλλονται και να συστέλλονται ακριβώς όπως τα φυσικά μαλλιά όταν είναι βρεγμένα. Αυτή η μέθοδος, όταν γίνεται από έναν πιστοποιημένο κομμωτή είναι εντελώς ασφαλής. Οι επεκτάσεις κερατίνης διαρκούν τρεις έως πέντε μήνες ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών, την ανάπτυξη και τη συντήρηση στο σπίτι. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι πιο παραδοσιακές μέθοδοι όπως τα tapes.

Από την άλλη αν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε κάτι τέτοιο και θέλετε να περιμένετε να μεγαλώσουν φυσικά, πρέπει να προσέξετε πολύ την καθημερινή τους φροντίδα, να αποφεύγετε τις συσκευές styling και να τα κουρεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κομμωτή σας.

Τα μαλλιά που δεν κόβονται συχνά, έχουν την τάση να σπάνε στις άκρες με αποτέλεσμα να καθυστερούν ακόμη περισσότερο να μακρύνουν.

Τέλος, προσέξτε ιδιαίτερα τη διατροφή σας και πραγματοποιήστε εξετάσεις αίματος για να βεβαιωθείτε ότι δε σας λείπουν βιταμίνες και σίδηρος, συστατικά απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Διαβάστε επίσης:

Μάθε ποιο είναι το serum που ορκίζονται οι beauty experts για πλούσιες βλεφαρίδες!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet