Ακόμα κι αν το μυαλό μας τρέχει στις ζεστές μελαχρινές αποχρώσεις του χειμώνα, το νέο trend στα μαλλιά λέγεται frosting hair και ήρθε να εξελίξει το balayage.

Βασικά, είναι ένα riff στις παραδοσιακές ανταύγειες που προσθέτουν διακριτική λάμψη στα μαλλιά σας. «Το Frosting hair είναι μια μέθοδος που γίνεται με το χέρι για να βάψεις ανταύγειες στην επιφάνεια των μαλλιών», λέει η Bianca Hillier, διάσημη hair colorist. «Τοποθετούνται σκόπιμα και έχουν φυσική ανάπτυξη, ιδανική για όσους φροντίζουν τα μαλλιά τους μόνο μερικές φορές το χρόνο».

Η φυσική όψη επιτυγχάνεται επειδή οι ανταύγειες γίνονται απευθείας στα μαλλιά, όχι σε αλουμινόχαρτο, όπως μπορεί να έχετε συνηθίσει. Όχι μόνο αυτή η μέθοδος είναι πιο οικονομική αλλά χρειάζεται και λιγότερη συντήρηση, εξηγεί η Hillier. «Ένα αλουμινόχαρτο μεταφέρει τη θερμότητα. Αντίθετα το frosting δεν μεταφέρει θερμότητα με αποτέλεσμα οι χημικές ουσίες να δρουν διαφορετικά. Οι “ανταύγειες” που δημιουργούνται έτσι αποδίδουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα». 

Κι ενώ η λέξη Frosting παραπέμπει σε πιο κρύες αποχρώσεις, η Hillier εξηγεί πως ο όρος αναφέρεται στη μέθοδο και όχι στην απόχρωση του ξανθού. Μπορείς σε συνεργασία με τον color expert του κομμωτηρίου σου να επιλέξετε την απόχρωση που σου ταιριάζει.

Άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς είναι: πόσο διατεθειμένη είσαι να τα συντηρείς– αυτό εξαρτάται και από το πόσο ανοιχτά ή όχι τα θες, δηλαδή, άλλο αν η συντήρηση έχει ένα sun kissed look κι άλλο αν επιλέξεις μια πιο σκούρα και μελί απόχρωση.

Εμείς σου δίνουμε ένα inspo και η επιλογή είναι δική σου!

Διαβάστε επίσης: Τα make up trends που πρέπει να δοκιμάσεις αυτή την άνοιξη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet