Το καλοκαίρι η περιποίηση των μαλλιών μας είναι extra σημαντική, διότι η καθημερινή έκθεση στον ήλιο και η συχνή επαφή με το θαλασσινό νερό κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα. Για το λόγο αυτό η περιποίηση τους είναι από τις κύριες προτεραιότητες για να αποφύγουμε την αφυδάτωση τους και να έχουμε όμορφα, λαμπερά μαλλιά όταν γυρίσουμε από τις διακοπές μας.

Υπάρχουν μικρά βήματα που αν τα ακολουθήσουμε σωστά θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τα μαλλιά μας και να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα 5 λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας στις καλοκαιρινές διακοπές που πρέπει να αποφύγουμε.

  1. Δε χτενίζουμε τα μαλλιά
    Τα μαλλιά είναι καλό να ξεμπερδεύονται μετά από κάθε μπάνιο. Ξεκινάμε πρώτα από τις άκρες και μετά πάνω από το κεφάλι καταλήγοντας στις άκρες, αυτό βοηθάει στο να μη δημιουργούνται κόμποι και να μη σπάει η τρίχα. Επιλέγουμε μία χτένα με αραιά δόντια και προσέχουμε πολύ να μη χτενίζουμε τα μαλλιά με ένταση και δύναμη.
μαλλιά

2. Δε χρησιμοποιούμαι αντηλιακό σπρέι
Το αντηλιακό σπρέι για τα μαλλιά είναι εξίσου σημαντικό όσο το αντηλιακό προσώπου. Τα μαλλιά μας χρειάζονται την κατάλληλη προστασία από τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου που σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό καταστρέφουν και θαμπώνουν τα μαλλιά. Εάν δεν έχουμε αντηλιακό, χρησιμοποιούμαι ένα μαντήλι ή καπέλο για την προστασία των μαλλιών μας.

μαλλιά

3. Δε ξεπλένουμε τα μαλλιά
Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλένουμαι τα μαλλιά μας μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα. Είναι λογικό ότι καμιά φορά μπορεί να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα όταν βρισκόμαστε σε μία ανοργάνωτη παραλία αλλά είναι απαραίτητο να μη μένει το θαλασσινό νερό πάνω στα μαλλιά, πόσο μάλλον όταν είναι βαμμένα.

μαλλιά

4. Δε κουρεύουμαι σωστά τα μαλλιά
Η ανανέωση των μαλλιών μας με ένα κούρεμα πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές είναι πολύ σημαντική για την υγεία τους, παρόλα αυτά πρέπει να προσέξουμε να μην κάνουμε κουρέματα με φιλάρισμα και layers γιατί μπορεί να λεπτύνουν οι άκρες και να φθαρούν ακόμη περισσότερο.

μαλλιά

5. Βάφουμε τα μαλλιά πριν τις διακοπές
Το να βάφουμε τα μαλλιά μας πριν τις διακοπές είναι πάντα η καλύτερη στιγμή γιατί νιώθουμε μία ανανέωση στην εμφάνισή μας αλλά δεν είναι πάντα και η καλύτερη επιλογή. Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν μεγάλη περιποίηση, όχι συχνή επαφή με το θαλασσινό νερό και ειδικά λαδάκια και μάσκες μετά από το μπάνιο στη θάλασσα για να διατηρηθεί το χρώμα λείο και λαμπερό.

μαλλιά

Διαβάστε επίσης: Τα 6 πιο stylish κουρέματα για το καλοκαίρι του 2022

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet