Είναι δεδομένο ότι υπάρχει κάποιο χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει γάντι. Γι’ αυτό πέρα από τα hot trends της κάθε σεζόν, είναι σημαντικό να σκεφτείς και άλλους παράγοντες πριν επιλέξεις το χρώμα μαλλιών σου. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις εκείνο που θα ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου και που θα αναδείξει με τον πιο όμορφο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου!

Πέρα από τη συμβουλή του hair expert σου, ο φυσικός τόνος του δέρματος αλλά και το χρώμα των ματιών σου είναι αυτά που πρέπει να προσέξεις και θα σε βοηθήσουν να πάρεις την σωστή απόφαση για το τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου. Το καλοκαίρι λόγω μαυρίσματος, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις πιο ανοιχτές αποχρώσεις, σε αντίθεση με το χειμώνα που τα πιο ψυχρά χρώματα θα αναδείξουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου!

Ο βασικός κανόνας είναι: Όταν έχεις «ψυχρό» τόνο επιδερμίδας το ίδιο θα πρέπει να επιλέξεις και για το χρώμα των μαλλιών σου. Αυτό ισχύει και για το ζεστό τόνο επιδερμίδας!

Πώς θα καταλάβω σε ποιον τόνο ανήκω;

Είναι γνωστό το κόλπο με τις φλέβες στον καρπό σου! Αν το χρώμα τους είναι μπλε ή μοβ τότε έχεις ψυχρά χρώματα, ενώ αν είναι πράσινο το χρώμα έχεις θερμά. Το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν έχεις σκούρα ή καστανά μάτια, οι αποχρώσεις του σοκολατί-καφέ σου ταιριάζουν απόλυτα! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ανταύγειες δε θα σε φώτιζαν. Αν έχεις μπλε μάτια, οι βαφές μαλλιών με ψυχρές αποχρώσεις είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα!

Καστανά Μαλλιά (σοκολατί, σκούρο καστανό, μόκα, μελί)

Τα καστανά μαλλιά, είναι μία από τις hot επιλογές διαχρονικά! Για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες το καστανό ανοιχτό είναι μία καλή επιλογή, ενώ επίλεξε σκούρο καφέ μόνο αν έχεις σκούρα μαλλιά, διαφορετικά το πρόσωπο σου θα δείξει άγριο! Εάν έχει σκούρο δέρμα, σου ταιριάζουν τα καστανά μαλλιά, αλλά σε καμία περίπτωση οι ανοιχτές αποχρώσεις του καφέ.


Κόκκινα Μαλλιά

Επίλεξε ένα κόκκινο ή ένα χάλκινο, εάν έχεις ανοιχτή επιδερμίδα! Σε αντίθεση, με εσένα που έχεις πιο σκούρο δέρμα θα σε κολακεύει το καστανό μέχρι και το ανοιχτό κόκκινο. Τα πολύ έντονα κόκκινα μπορεί να κάνουν το δέρμα να φαίνεται μελανό, γι’ αυτό μην τα προτιμήσεις.


Ξανθά Μαλλιά (golden blonde, honey blonde, silver)

Μία ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα έχει την τέλεια αντίθεση με ένα golden blonde! Οι σαντρέ αποχρώσεις μπορεί να δείξουν το πρόσωπό σου χλωμό! Εάν έχεις σκούρα επιδερμίδα είναι καλό να προτιμήσεις πιο σκούρες αποχρώσεις όπως το μελί και το χρώμα της καραμέλας! Τα πολύ ανοιχτά ξανθά φαίνονται ψεύτικα!


Μαύρα Μαλλιά

Εάν έχεις ανοιχτή επιδερμίδα, καλό είναι να επιλέξεις κάτι σε σκούρο καστανό. Σε καμία περίπτωση το μαύρο! Σε αντίθεση με μία σκούρα επιδερμίδα, που είναι ότι πρέπει για το μαύρο.

Τέλος,  μην ξεχνάς ότι για να διατηρήσεις το υπέροχο χρώμα που επέλεξες με τη βοήθεια του hair expert σου θα πρέπει να έχεις στα χέρια σου τα πιο εξειδικευμένα και επαγγελματικά προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά!

Διάβασε επίσης: Πως θα φρεσκάρεις τα μαλλιά σου μετά την άσκηση χωρίς λούσιμο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet