Οι ραγάδες είναι ένα θέμα που μοιάζει λίγο ταμπού προκαλώντας συχνά τον τρόμο των γυναικών και την κάπως υπερβολική αντίδραση των αντρών, οι οποίοι πιθανότατα δεν γνωρίζουν καν την πραγματική τους όψη.

Ουσιαστικά οι ραγάδες είναι ένας τύπος ουλών που δημιουργούνται στο δέρμα, κυρίως στους μηρούς, το στήθος και την κοιλιά και εμφανίζονται ως οριζόντιες ή κάθετες γραμμές ενώ το χρώμα τους ποικίλει ανάλογα με την παλαιότητα τους. Οι πιο πρόσφατες έχουν κόκκινο χρώμα ενώ οι παλιότερες άσπρο, ενώ σε αυτή την περίπτωση είναι πιο δύσκολη και η αντιμετώπιση τους.

Και μπορεί στο μυαλό μας οι ραγάδες να μοιάζουν αντιαισθητικές- πράγμα που βρίσκω πολύ υπερβολική αντιμετώπιση- όμως στην πραγματικότητα είναι η προσπάθεια του δέρματος μας να προσαρμοστεί στις μεγάλες αλλαγές που υφίσταται.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή λόγω έντονης αύξησης του βάρους ή του ύψους, συχνά δημιουργούνται ραγάδες οι οποίες όμως μπορούν να προληφθούν αν υπάρξει έγκαιρη φροντίδα του δέρματος.

Για να βοηθήσετε το δέρμα σας να προσαρμοστεί στις αλλαγές καλό θα ήταν να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εντατική ενυδάτωση του με κρέμες και λάδια που περιέχουν βιταμίνη Α, καθώς τα ρετινοειδή παρουσιάζουν πολύ θετικά αποτελέσματα στην ανανέωση της επιδερμίδας.

Αναφορικά με τις ραγάδες το κλειδί βρίσκεται στην ενυδάτωση ώστε να διατηρηθεί η υγρασία και η ελαστικότητα του δέρματος. Φυσικά σε πολύ μεγάλες αλλαγές δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για την αποφυγή της εμφάνισης τους, όμως η πρόληψη θα βοηθήσει ώστε να περιοριστούν τόσο σε έκταση όσο και σε βάθος.

Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες κρέμες για ραγάδες

Prevenstria Cream 150ml, Frezyderm

ραγάδες

Simulcium g3 creme 200 ml

ραγάδες

Bio-Oil Λάδι Επανόρθωσης Ουλών και Ραγάδων 

ραγάδες

Phytolastil Solute Concentre , Lierac

ραγάδες

Διαβάστε επίσης:

Ectoin: Το επαναστατικό συστατικό που θα αναβαθμίσει τη beauty ρουτίνα σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!