Τα σπυράκια και η ακμή δυστυχώς είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά δερματολογικά προβήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, γιατί είναι ορατά από όλους! Η μάχη για καθαρό δέρμα είναι δύσκολη, γιατί ακόμη κι εάν εξαφανιστούν μπορούν να αφήσουν πίσω κοκκινίλες και σημάδια.

Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι η ακμή είναι μία αντιμετωπίσιμη κατάσταση και δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε και να νιώθουμε λιγότερο όμορφες.

Η ακμή είναι η συχνότερη δερματολογική διαταραχή των νέων διότι εμφανίζεται σε ποσοστό 80% σε ηλικίες 11-30 ετών. Θα πρέπει όμως, να αναφέρουμε ότι η ακμή μπορεί να παραμείνει σε ήπια μορφή και σε ηλικίες 40 ετών σε ποσοστό 5% για τις γυναίκες και 1% για τους άνδρες.

σπυράκια

Τι προκαλεί προκαλεί την ακμή;

Πρόκειται για μία φλεγμονώδη δερματοπάθεια η οποία προκαλείται όταν η λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα φράζουν τους πόρους του δέρματος (αναπτύσσονται βακτήρια) και δημιουργούν λευκά, κόκκινα και μαύρα στίγματα ακόμα και κύστες. Άλλες αιτίες για την εμφάνιση ακμής είναι οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ, το στρες, η χρήση φαρμάκων που περιέχουν αλογόνα, λίθιο ή ανδρογόνα κ.λ.π. Τι κάνουμε λοιπόν;

5 tips για να μειώσετε ακμή και τα σπυράκια:


1.Μην σπάτε τα σπυράκια
Μπορεί να είναι δελεαστικό να σπάτε τα σπυράκια, διότι νομίζετε ότι έτσι φεύγουν αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία φλεγμονής και ουλών.

2.Να αλλάζετε συχνά τη μαξιλαροθήκη σας
Το να διατηρείται τα μαξιλάρια σας καθαρά είναι ένα κορυφαίο μυστικό ομορφιάς. Οι μαξιλαροθήκες μπορούν να είναι γεμάτες βρωμιά και βακτήρια από το πρόσωπο, τα μαλλιά και το περιβάλλον και μπορούν να γίνουν γόνιμο έδαφος για την ακμή. Αλλάξτε το κάλυμμα του μαξιλαριού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

3. Αποφύγετε το σκληρό καθαρισμό
Μερικοί άνθρωποι τρίβουν το δέρμα με σκληρά σφουγγάρια, βούρτσες και γάντια απολέπισης. Αυτό μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα και να προκαλέσει φλεγμονή, με αποτέλεσμα την επιδείνωσή της ακμής. Εφαρμόστε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου με καθαρά χέρια.

4.Μη φοράτε make up που φράζουν τους πόρους
Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ακμή θα πρέπει να αποφεύγουν το μακιγιάζ που περιέχει ορυκτέλαιο ή λανολίνη. Αυτά τα συστατικά είναι φαγεσωρογόνα, που σημαίνει ότι έχουν μεγάλη πιθανότητα να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή. Είναι καλό να χρησιμοποιείται make up που είναι ειδικά για επιδερμίδες που έχουν ακμή.

5. Φορέστε αντηλιακό
Η συχνή έκθεση στον ήλιο έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα. Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί να οδηγήσει σε υπερπαραγωγή έλαιων που κάνουν την ακμή χειρότερη. Η χρήση αντηλιακού χωρίς λάδι είναι απαραίτητη για την μη επιδείνωση της ακμής.

Δες μερικά beauty προϊόντα ειδικά για δέρματα που πάσχουν από ακμή και σπυράκια.

Διαβάστε επίσης: Λιπαρό δέρμα; 5 tips & προιόντα για να μειώσεις τη γυαλάδα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet