Η χρήση αντηλιακού, ειδικά στο πρόσωπο αλλά και στα χέρια, πλέον είναι αναγκαία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τι σημαίνουν όμως όλοι αυτοί οι όροι που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους οι εταιρείες καλλυντικών; Πόσο παραπλανητικοί και πόσο αληθινοί είναι;

Ως καταναλωτές οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι μιας και το αντηλιακό δεν είναι ακόμα μία κρέμα. Η ηλιακή ακτινοβολία, ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τον καρκίνο του δέρματος, ενώ αποτελεί την κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης.

αντηλιακά

Δείτε αλήθειες και ψέματα για τα αντηλιακά


Αδιάβροχα αντηλιακά

Το αδιάβροχο ή ανθεκτικό στον ιδρώτα δείχνει εάν ένα αντηλιακό μπορεί να προστατεύσει το δέρμα επαρκώς για 40 ή 80 λεπτά συνεχόμενα. Όμως, στην πραγματικότητα κανένα αντηλιακό δεν είναι πλήρως αδιάβροχο, ούτε εντελώς ανθεκτικό στον ιδρώτα. Άρα τα περισσότερα που έχετε διαβάσει ή ακούσει αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι περισσότερο μάρκετινγκ, παρά πραγματικότητα.  

Τα χημικά αντηλιακά είναι επιβλαβή για το δέρμα

Τα αντηλιακά χωρίζονται σε μεταλλικά και χημικά. Τα μεταλλικά, δρουν εμποδίζοντας φυσικά τις ακτίνες του ήλιου καθώς αγγίζουν το δέρμα σας και διαθέτουν ένα από τα δύο ενεργά συστατικά: οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου και είναι αποδεδειγμένα καλύτερα για τα ευαίσθητα δέρματα. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι τα χημικά αντηλιακά είναι επικίνδυνα, ας  μην δαιμονοποιούμε τις λέξεις. Τα χημικά αντηλιακά λειτουργούν χρησιμοποιώντας χημικά φίλτρα όπως η οξυβενζόνη και το ομοσαλικό για να απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου. Είναι όμως εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή. Επίσης, συχνά έχουν καινοτόμες υφές, όπως τζελ και σπρέι.

«Derm-Tested» vs «Derm-Recommended»

Οι δύο αυτοί όροι μπορεί θεωρητικά να μοιάζουν μεταξύ τους όμως, στην πραγματικότητα απέχουν πολύ. Ορισμένες εταιρείες ζητούν από τους δερματολόγους να δοκιμάσουν τις ποιότητες των προϊόντων, αυτό είναι το «Derm-Tested». Αντίστοιχα,  άλλες εταιρείες ζητούν από τους δερματολόγους να δοκιμάσουν ένα προϊόν και να πουν αν θα συνιστούσαν ή όχι το προϊόν στον ασθενή – αυτό είναι το «Derm-Recommended».

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο hot τάσεις στα νύχια του καλοκαιριού

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet