Η απολέπιση είναι ένα από τα σημαντικά βήματα της skincare ρουτίνας σου και μαζί με τον καθαρισμό που βοηθάνε να αποκτήσεις μία λαμπερή και υγιή επιδερμίδα!

Απολέπιση σημαίνει απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιδερμίδα. Χρησιμοποιώντας είτε μια χημική ουσία είτε ένα εργαλείο απολέπισης το δέρμα αποβάλλει τα νεκρά κύτταρά του άμεσα κι αποτελεσματικά προκειμένου να μη δείχνει η επιδερμίδα θαμπή.

απολέπιση

Είναι η απολέπιση κατάλληλη για την ακμή;

Ναι, μπορεί να είναι. Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ξεσπασμάτων των πόρων. Ωστόσο, μπορεί να επιδεινώσει την ακμή αν γίνεται με λανθασμένες κινήσεις. Το ιδανικό για μία επιδερμίδα με τάση ακμής είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις επιλέξει ένα προϊόν που είναι αποτελεσματικό και συγχρόνως είναι εγκεκριμένο από το δερματολόγο σου!

Ποια απολέπιση είναι καλύτερη; Φυσική ή χημική;

  • Φυσική απολέπιση

Πολλά απολεπιστικά προσώπου περιέχουν κοκκώδη υφή. Αυτοί οι ”κόκκοι” απομακρύνουν με φυσικό τρόπο τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική επιφάνεια του δέρματός. Ομοίως, οι βούρτσες έχουν σχεδιαστεί με τραχιές τρίχες για να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο – απομακρύνοντας χειροκίνητα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος καθώς τρίβουμε την επιδερμίδα μας.

  • Χημική απολέπιση

Βασίζεται σε χημικές ουσίες που απομακρύνουν τα νεκρά κυττάρα του δέρματος. Καθαριστικά προσώπου, serum, τζελ, και μάσκες μπορούν να περιέχουν χημικές ουσίες.

Για την απολέπιση στο σπίτι, η χημική απολέπιση είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή! Αυτό που πρέπει μόνο να προσέξεις είναι να μην τρίβεις πολύ σκληρά το πρόσωπό σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι απαλό μασάζ στο δέρμα διαφορετικά μπορεί να τραυματίσεις την επιδερμίδα σου.

Στην αγορά θα βρεις scrub για κάθε τύπο δέρματος, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Η απολέπιση προσώπου είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της επιδερμίδας. Και οφείλεις να την υιοθετείς συχνά και σταθερά στη skincare routine σου!

Αυτά είναι μερικά από τα best sellers scrub προσώπου για την καλύτερη απολέπιση της επιδερμίδας σου!

απολέπιση
FRESH Sugar Face Polish Exfoliator
απολέπιση
La Roche-Posay Ultra Fine Scrub 50
απολέπιση
CLINIQUE Exfoliating Scrub
απολέπιση
Apivita Face Scrub With Apricot 
απολέπιση
LANCOME ROSE SUGAR SCRUB
απολέπιση
Dr.Organic Activated Charcoal Deep Cleansing Face Scrub
απολέπιση
GinZing Refreshing Scrub Cleanser

Διάβασε επίσης: Kate Moss: Μόλις λάνσαρε το δικό της brand ομορφιάς & ευεξίας!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet