Πάντα πίστευα ότι εφόσον δεν έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις με ποια χαρακτηριστικά θα γεννηθείς, έχεις απολύτως κάθε δικαίωμα να επιλέγεις πώς θέλεις να είναι το πρόσωπο που θα βλέπεις στον καθρέφτη για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Έχεις κάθε δικαίωμα να θέλεις να σε βλέπεις αναζωογονημένη και κομψή ή και με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που γεννήθηκες. Είναι δικό σου το πρόσωπο, δικός σου ο εαυτός, ανήκει σε σένα αποκλειστικά και θα το κάνεις ό,τι θέλεις ακόμη και θα το αλλάξεις και τελείως αν αυτό επιθυμείς. Για μένα το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την αυτοαποδοχή, όσο με το θέμα της επιλογής του να είσαι όπως εσύ θέλεις.

Οι πρώτες σκέψεις

Ξεκίνησα να συνειδητοποιώ ότι έχω περάσει τα 30 (για την ακρίβεια κλείνω τα 34 σε λίγο) όταν νόσησα με Covid, τις πρώτες μεταλλάξεις του που ταλαιπωρούσαν τον οργανισμό λίγο παραπάνω. Μια εβδομάδα μετά, το πρόσωπό μου ήταν τελείως αλλαγμένο. Ήταν εμφανέστατο ότι το σώμα μου έδωσε κάποιου είδους μάχη. Εμφανίστηκαν σχεδόν ξαφνικά οι πρώτες έντονες ρυτίδες, ενώ τα μάτια και όλο μου το πρόσωπο, άρχισαν να έχουν έντονη “κλίση” προς τα κάτω. Το περίγραμμα του προσώπου μου εξαφανίστηκε, οι άκρες των ματιών μου έδειχναν πιο πεσμένες, οι πρώτες έντονες ρυτίδες στο “πόδι της χήνας” αλλά και στη μύτη γύρω από τα μάτια εγκαταστάθηκαν στο πρόσωπό και γενικά άρχισα να συνειδητοποιώ ξαφνικά ότι κανείς δε γλιτώνει από το πέρασμα του χρόνου.

Γι’ αυτό και στράφηκα στο Baby Botox και ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσα να κάνω τη δεδομένη στιγμή. Δεν σας κρύβω ότι είχα ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις καθώς πιστεύω ότι “παν μέτρον άριστον”, ωστόσο γνωρίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το “μέτρο” δεν μπορεί να μετρηθεί πραγματικά γιατί είναι καθαρά ζήτημα αισθητικής του κάθε ανθρώπου. Το σημείο κλειδί είναι να βρεις τον ειδικό με τον οποίο θα ταιριάξει η αισθητική σας και θα σεβαστεί τις επιθυμίες σου όσον αφορά στο πόσο φυσικό θέλεις να είναι το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι θεωρούσα ως τότε ότι το Botox είναι για πιο προχωρημένες ηλικίες. Επίσης είχα ακούσει ότι “παγώνει” το βλέμμα και η έκφραση και κάποια άκομψα αποτελέσματα που είχα δει κατά καιρούς στο διαδίκτυο δεν βοηθούσαν τη φήμη του. Ευτυχώς αυτό δεν με απέτρεψε από το να το δοκιμάσω, αφού έτσι και αλλιώς σε 4-6 μήνες η επίδραση του Botox σταματά και έτσι, αν κάτι δεν μου άρεσε, θα είχα σύντομα τον εαυτό μου πίσω όπως τον ήξερα.

Τί είναι όμως το Botox;

Το Botox είναι ουσιαστικά μια νευροτοξίνη, η Βοτουλινική τοξίνη την οποία βρίσκουμε στο βακτήριο Clostridium Botulinum. Αυτό το βακτήριο βρίσκεται γενικά στο έδαφος, στις λίμνες και τα δάση και στη φυσική του μορφή είναι πολύ τοξικό αν εκτεθείς σε αυτό σε μεγάλες ποσότητες. Μέσω της επεξεργασίας στα εργαστήρια, δημιουργείται το BOTOX, το οποίο είναι απολύτως ασφαλές για χρήση στη κοσμητολογία και λειτουργεί μειώνοντας για μερικές εβδομάδες τη λειτουργία των μυών στο σημείο που εφαρμόζεται. Ουσιαστικά είναι σα να στέλνεις τους μύες του προσώπου σου διακοπές για μερικές εβδομάδες και να ξεκουράζονται από την καθημερινή τους εργασία. Για τη δική μου περίπτωση επέλεξα το “Baby Botox”, δηλαδή την πιο ήπια εκδοχή του που επιτρέπει στους μύες να κινούνται κανονικά απλώς με λιγότερη ένταση, διατηρώντας έτσι όλες τις κανονικές εκφράσεις του προσώπου.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα

Το Botox είναι μια ανώδυνη, μη επεμβατική θεραπεία που διαρκεί περίπου 4 μήνες και καταπολεμά την εμφάνιση των ρυτίδων. Με τη δράση του στους μύες ουσιαστικά εξαφανίζονται οι ρυτίδες αφού δεν υπάρχει η ίδια σύσπαση στο πρόσωπο. Μετά το πέρας των 4 μηνών το πρόσωπο επιστρέφει στη πρότερη κατάσταση που βρισκόταν και όχι όπως θα ήταν +4 μήνες φθοράς μετά. Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά από 3 ημέρες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σε 7 με 10 μέρες. Η επανάληψη της θεραπείας σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτρέπει την επανεμφάνιση των ρυτίδων σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Με το Botox η περιοχή των ματιών φαίνεται ξεκούραστη, το βλέμμα “ανοίγει” και υπάρχει μια γενικότερη ανόρθωση στην περιοχή που εφαρμόζεται.

Πότε είναι πολύ νωρίς;

Δεν υπάρχει “νωρίς” όσον αφορά στη συγκεκριμένη θεραπεία καθώς έχει να κάνει με την εκφραστικότητα του κάθε προσώπου. Ακόμη και μια κοπέλα στα 25 της μπορεί να ξεκινήσει προληπτικά, αν έχουν αρχίσει και εμφανίζονται ήδη οι πρώτες έντονες γραμμές σε μέτωπο και μάτια.

Ανασηκώνει το βλέμμα

Γνώριζες ότι το Botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να ανασηκώσει το φρύδι; Είναι μια τέλεια λύση για να πετύχεις το Fox Eye χωρίς να μπεις στη διαδικασία νημάτων. Το Botox στη περιοχή του φρυδιού εκτός του ότι “ανοίγει το βλέμμα”, μπορεί και να ανασηκώσει τη εξωτερική γωνία του φρυδιού σου και τη γωνία του ματιού. Το αγάπησα λίγο παραπάνω μετά από αυτό.

Botox και πονοκέφαλος

Δεν είχα ιδέα πόσο κακό έκανα στα μάτια μου με το να βρίσκομαι μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού όλη μέρα πριν κάνω το Botox, μέχρι που άρχισε να περνάει η επίδρασή του! Έπαθα σοκ όταν συνειδητοποίησα ότι πριν το Botox μισοέκλεινα τα μάτια μου σχεδόν όλη τη μέρα και είχα μια μόνιμη ενόχληση στα μάτια και στο κεφάλι για τόσο πολύ καιρό που δεν μου ήταν καθόλου αντιληπτή πλέον. Για 4 ολόκληρους μήνες, τα μάτια μου ξεκουράστηκαν από τη συνεχόμενη πίεση μπροστά από μια οθόνη, οι πονοκέφαλοι εξαφανίστηκαν και επίσης κοιμόμουν πολύ καλύτερα!

Τί να προσέξεις – Κόστος

Η επιλογή του σωστού γιατρού ο οποίος χρησιμοποιεί τα κατάλληλα πιστοποιημένα υλικά είναι το άλφα και το ωμέγα σε κάθε περίπτωση. Αν και το Botox πλέον γενικά είναι μια πολύ οικονομική θεραπεία (το κόστος του ξεκινά από τα 150€ και φτάνει συνήθως ως 300€ αναλόγως την περίσταση), οποιοδήποτε κόστος χαμηλότερο από αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει. Επίσης να ξέρεις ότι μπορεί να χρειαστείς επαναληπτικά λιγάκι ακόμη σε κάποια σημεία μετά από 2 εβδομάδες κάτι το οποίο γίνεται συνήθως χωρίς επιπλέον κόστος. Επειδή η μία μεριά του προσώπου μας είναι διαφορετική από την άλλη, μπορεί να δεις το ένα φρύδι ελαφρώς πιο ανασηκωμένο από το άλλο στην αρχή, έχει πολλή πλάκα και μην αγχώνεσαι δεν είναι τόσο εμφανές.

Επίσης, να ζητάς πάντα να δεις αντίστοιχα αποτελέσματα ασθενών του γιατρού με φωτογραφίες όσον αφορά στο πριν και το μετά. Ακόμη και έτσι όμως με όλα να είναι φαινομενικά τέλεια, αν μέσα σου νιώσεις το οποιοδήποτε καμπανάκι σχετικά με το γιατρό ή τη θεραπεία, μη την κάνεις (στο λέω γιατί την έχω πατήσει έτσι στο παρελθόν).

Πλέον το Botox είναι κάτι που επαναλαμβάνω κάθε 4 με 6 μήνες, κυρίως γιατί πια η κούραση από τα μισόκλειστα μάτια στις οθόνες είναι για μένα κάτι που δεν αντέχεται. Λατρεύω όμως και όλο το ξεκούραστο αποτέλεσμα που δίνει σε όλο το πρόσωπο και φυσικά τα κοπλιμέντα που λαμβάνω!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!