Κάθε χρόνο όταν πλησιάζει το καλοκαίρι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε πέρα από ποια είναι τα hot bikini για φέτος είναι η προστασία μας από τις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου. Η προστασία μας από τον ήλιο είναι σημαντική για όλο το χρόνο, αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πραγματικά επιτακτική.

Αυτό που δε γνωρίζαμε για τα αντηλιακά είναι ότι για αποτελεσματική δράση στην επιδερμίδα μας, είναι σημαντικό να επιλέξουμε εκείνο το αντηλιακό που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του δέρματός μας. Τα τελευταία χρόνια στην αγορά υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων που μας επιτρέπουν να βρούμε την υφή και τον τύπο αντηλιακού που μας ταιριάζει περισσότερο. Έτσι έχουμε αντηλιακά με κρεμώδη υφή, λάδια, τζέλ-κρέμες, λοσιόν, γαλακτώματα, σπρέι, αφρούς κλπ. Ποιο όμως, είναι αυτό που ταιριάζει στην επιδερμίδα και τις ανάγκες μας;

αντηλιακό

Δέρματα κανονικά και πιο ξηρά:
Για όσες παρατηρούν ξηρότητα στην επιδερμίδα τους, η ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας μπορεί να προσφέρει στο δέρμα την απαραίτητη καταπραυντική ενυδάτωση αλλά και προστασία από τον ήλιο. Επιλέξτε αντηλιακά που δεν περιέχουν αλκοόλη (alcool-οινόπνευμα) καθώς η αλκοόλη αφυδατώνει και έχει την τάση να ερεθίζει το δέρμα και επίσης, δεν ενδείκνυνται οι ματ υφές αφού εισχωρούν στο δέρμα και το αφυδατώνουν περισσότερο.

Δέρματα μικτά και λιπαρά:
Εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, θα πρέπει να είστε προσεκτικές στην επιλογή αντηλιακού. Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται περισσότερο υφές όπως το τζελ ή οι ελαφριές λοσιόν. Είναι καλό τα αντηλιακά για λιπαρό δέρμα να περιέχουν την ουσία ensulizole σαν φίλτρο ενάντια στην UVB ακτινοβολία, καθώς πρόκειται για την λιγότερο λιπαρή.

Δέρματα με τάση ακμής:
Τα δέρματα που αντιμετωπίζουν ακμή είναι καλό να χρησιμοποιούν αντηλιακό με δείκτη προστασίας είτε με χρώμα είτε χωρίς, γιατί η μεγάλη ξηρότητα μπορεί να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και να οδηγήσει σε περισσότερα σπυράκια στην επιδερμίδα. Είναι καλό να επιλέγεται πάντα προϊόντα από το φαρμακείο, που προορίζονται ειδικά για τον τύπο δέρματός σας.

Αντηλιακά με χρώμα ή σε μορφή στικ: είναι η καλύτερη επιλογή για την περιοχή του προσώπου, ενώ σε σπρέι είναι ιδανικά για αυτούς που αγαπάνε τα σπορ στην παραλία γιατί απλώνονται με μεγάλη ευκολία. Όποιο και αν είναι το αντηλιακό που θα επιλέξουμε για την επιδερμίδα μας αυτό το καλοκαίρι, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η τακτική ανανέωσή του ανά 2 ώρες, εφόσον βρισκόμαστε στον ήλιο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά αντηλιακά που έχουμε ξεχωρίσει ιδανικά για τον κάθε τύπο δέρματος.

Διάβασε επίσης: 5 multitasking προϊόντα ομορφιάς που θα λατρέψετε

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet