Οι μαύροι κύκλοι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί και είναι ένα σημαντικό πρόβλήμα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες στην εμφάνισή τους. Δεν πρέπει όμως να μας πτοεί αυτό!
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή τους και άλλοι τόσοι που μπορούν με φυσικό τρόπο να τους καταπολεμήσουν και να βοηθήσουν στη μείωσή τους.

Μαύροι κύκλοι: Πως θα τους καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι και ποιοι οι λόγοι που εμφανίζονται;

Θα πρέπει να γνωρίζουμαι ότι η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια μας είναι πολύ λεπτή, δεν έχει αρκετό λιπώδη ιστό και διαθέτει πολλά αιμοφόρα αγγεία. Όταν ο οργανισμός στερείται οξυγόνου ή υγρών, το αίμα ρέει πιο αργά και έχει πιο σκούρο χρώμα. Κι επειδή τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο ορατά κάτω από τα μάτια, είναι πολύ πιο εύκολο να φαίνεται εντονότερα και η σκούρα απόχρωση.

Οι μαύροι κύκλοι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί και συνήθως οφείλονται στην έλλειψη ύπνου, στην κούραση, στην κατανάλωση αλκοόλ, στο κάπνισμα και πολλές φορές στο στρες. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν παθολογικά αίτια, οπότε καλό είναι εαν είναι πολύ έντονοι και δεν μειώνονται να απευθυνθούμε στον γιατρό μας.

Υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στο να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών μας:

  1. Να μην αφύνουμε τον οργανισμό μας να αφυδατώνεται.
    Πρεπει συνεχώς ο οργανισμός μας να είναι ενυδατωμένος, γι΄ αυτό πρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά, να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα και να αποφεύγουμε το αλκοόλ και τον καφέ που δρουν διουρητικά.
Μαύροι κύκλοι: Πως θα τους καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο

2. Σωστός ύπνος
Η έλλειψη ύπνου προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην εμφάνιση μαύρων κύκλων. Γι΄αυτό πρέπει να κοιμόμαστε και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο, να αποφεύγουμαι να πίνουμε αλκοόλ το βράδυ και να τρώμε δύο ώρες τουλάχιστον πριν κοιμηθούμε.

Μαύροι κύκλοι: Πως θα τους καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο

3. Πρέπει να περιορίσουμε το αλάτι και το αλκοόλ
Πρέπει να περιορίσουμε το αλάτι και το αλκοόλ. Είναι καλό να προσθέσουμε στη διατροφή μας πολύχρωμα λαχανικά όπως το αγγούρι, το καρότο, τις ντομάτες για την αποτοξίνωση του σώματος μας.

Μαύροι κύκλοι: Πως θα τους καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο

4. Να χρησιμοποιούμαι ειδικές μάσκες ματιών
Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε να τις φυλάξουμε στο ψυγείο και να τις τοποθετήσουμε πάνω στα μάτια μας για 15 με 20 λεπτά. Θα συσφίξουν τα λεμφικά αγγεία και τις αρτηρίες στην περιοχή των ματιών και θα μας χαρίσουν ένα υπέροχο βλέμμα.

Μαύροι κύκλοι: Πως θα τους καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο

5. Μασάζ κάτω από την περιοχή των ματιών
Το να κάνουμε απαλό μασάζ με αμυγδαλέλαιο γύρω από τα μάτια, θα βοηθήσει να αυξήσουμε την κυκλοφορία του αίματος. Οι κινήσεις του μασάζ θα πρέπει να γίνονται πάντα από μέσα προς τα έξω.

Μαύροι κύκλοι: Πως θα τους καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο

Μερικά best sellers προιόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη μείωση των μαύρων κύκλων.

Διαβάστε επίσης: Beauty Detox: Τα μόνα προϊόντα που χρειάζεσαι στις διακοπές για αναζωογόνηση του δέρματος

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet