Αν έχεις δει τελευταία το Instagram να έχει κατακλυστεί από λευκές μάσκες προσώπου που εκπέμπουν φως και που μοιάζουν σαν τους Stormtroopers από το Star Wars, τότε μάλλον έχει πέσει στη αντίληψή σου το νέο skincare trend των LED masks! Σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους, οι μάσκες θεραπείας LED έχουν δημιουργηθεί για να καταπολεμούν τα ορατά σημάδια της ακμής και της γήρανσης αλλά και τους ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Από τη NASA στη skincare ρουτίνα σου

Η θεραπεία με φως LED δεν είναι κάτι εντελώς νέο, μάλιστα η τεχνολογία αυτή έχει αναπτυχθεί αρχικά από τη NASA που τη χρησιμοποιούσε για τη γρηγορότερη ίαση των πληγών και των φλεγμονών αλλά και την ανάπτυξη των φυτών. Στην πορεία, οι θεραπείες LED εισήλθαν στο χώρο της ιατρικής και της δερματολογίας.

Από τα ιατρεία των ειδικών, αυτή η τεχνολογία εξελίχθηκε σχετικά πρόσφατα, σε μάσκες προσώπου LED για θεραπείες στο σπίτι (φυσικά με εκπομπές λάμψης μικρότερης έντασης).

LED

Πώς λειτουργούν οι LED μάσκες

Οι μάσκες αυτές είναι προγραμματισμένες να εκπέμπουν φως UV διαφόρων χρωμάτων, το οποίο εισχωρεί σε διαφορετικά βάθη της επιδερμίδας και απορροφάται από τους υποδοχείς του δέρματος. Το κάθε χρώμα δημιουργεί διαφορετική απόκριση της επιδερμίδας και στοχεύει στην καταπολέμηση συγκεκριμένων συμπτωμάτων.

Μπλε φως: Το μπλε φως διεγείρει τη φωτοχημική οξείδωση με σκοπό να καταπολεμήσει τα βακτήρια της επιδερμίδας. Είναι ιδανικό για όσες έχουν ακμή ή διάφορες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα.

Κόκκινο φως: Το κόκκινο φως προκαλεί αναγέννηση των κυττάρων και ενισχύει την αντιγήρανση.

Υπέρυθρες: Οι μάσκες που εκπέμπουν υπέρυθρες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ερυθρότητας και των πληγών της επιδερμίδας.

Πώς χρησιμοποιούνται

Είναι απλό! Σε καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, φοράς τη μάσκα σου, επιλέγεις το χρώμα φωτός αναλόγως με τις ανάγκες του δέρματός σου και χαλαρώνεις στον καναπέ για περίπου ένα τέταρτο. Αυτό ήταν.

LED

Αξίζει;

Αν και οι μάσκες LED που έχουν σχεδιαστεί για χρήση στο σπίτι, έχουν ακτίνες μικρότερης έντασης από αυτές που θα βρεις στα ιατρεία των δερματολόγων, οι skin experts που τις έχουν δοκιμάσει δηλώνουν ενθουσιασμένες. Σαφώς και χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο ώστε τα αποτελέσματα να είναι ορατά στην επιδερμίδα, αλλά σίγουρα σταδιακά και με συχνή χρήση θα δεις βελτίωση των προβλημάτων της επιδερμίδας σου.

Διάβασε ακόμη: Gua Sha: Τα TikTok videos που πρέπει να μελετήσεις για ένα σφριγιλό πρόσωπο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!