Τα skincare trends αλλάζουν διαρκώς καθώς εξελίσσεται η επιστήμη της φροντίδας του δέρματος με σκοπό να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, η σφριγηλότητα και η νεανική όψη της επιδερμίδας μας.

Παλιότερα trends αναιρούνται από τα νέα επιστημονικά δεδομένα και πλέον τα skincare προϊόντα περιέχουν συστατικά υψηλής ποιότητας, δερματολογικά ελεγμένα τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την ασφαλή τους χρήση.

Τα 3 βασικά skincare trends που θα δούμε και θα εφαρμόσουμε το 2024 έχουν να κάνουν με επιστημονική προσέγγιση τον προϊόντων που επιλέγουμε καθώς θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στα συστατικά τους.

Επιπλέον, σταδιακά δημιουργούνται προϊόντα τα οποία υπόσχονται εξατομικευμένη φροντίδα προσαρμοσμένη αποκλειστικά στο άτομο στο οποίο απευθύνονται. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα, αποτελεί όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

trends

Τα 3 skincare trends του 2024

Ολιστική προσέγγιση

Η νέα τάση θέλει να αντιμετωπίζεται ολιστικά η περιποίηση του δέρματος και συνεπώς τα συστατικά και οι θεραπείες δε θα απευθύνονται μόνο στο πρόσωπο, τα μαλλιά ή το σώμα, αλλά στο σύνολο αυτών. Ήδη έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε προϊόντα που καλύπτουν περισσότερα από ένα σημεία του σώματος κάτι που αναμένεται να επεκταθεί.

Less is more

Τέλος στις υπερβολές, την έντονη απολέπιση και τα πολλά skincare προϊόντα. Φέτος θα επικεντρωθούμε σε λίγα και καλά, τα οποία θα περιέχουν αποτελεσματικά συστατικά και δοκιμασμένες φόρμουλες ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να καταβάλουμε υπερπροσπάθεια.

Ασφαλή συστατικά επιστημονικά ελεγμένα

Συχνά κάνουμε πειράματα με το δέρμα μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Το να δοκιμάζουμε προϊόντα απλά επειδή τα είδαμε στα social media μπορεί να αποδειχθεί έως και επικίνδυνο. Επίσης, πρέπει να καταρρίψουμε τον μύθο ότι τα συστατικά φυτικής προέλευσης είναι αθώα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή ερεθισμούς. Το σημαντικό είναι να επενδύσουμε σε skincare προϊόντα τα οποία είναι δερματολογικά ελεγμένα και φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Οι καλύτερες κρέμες για να αποφύγετε τις ραγάδες

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet