Ο καθαρισμός του δέρματος είναι από τα πλέον σημαντικά βήματα του skincare προκειμένου να διατηρηθεί η υγεία της επιδερμίδας μας. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τύπου δέρματος που αποτελείται από ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Για παράδειγμα, οι λιπαρές επιδερμίδες τείνουν να είναι πιο “χοντρές” από τις ξηρές και τα λευκά δέρματα πιο ευαίσθητα σε σχέση με τα πιο σκουρόχρωμα. Βέβαια, τα χαρακτηριστικά αυτά ποικίλουν ανάλογα με τα γονίδια, αλλά και τους εξωτερικούς παράγοντες όπως το περιβάλλον, η ρύπανση, η θερμοκρασία, καθώς και καθημερινές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η διατροφή.

Ο επαρκής καθαρισμός απαλλάσσει το δέρμα μας από το μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για το λόγο αυτό, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο διπλό καθαρισμό ο οποίος περιλαμβάνει δύο στάδια, το ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια το καθαριστικό σαπούνι. Το double cleaning αφορά κυρίως τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς καθώς το πρωί το δέρμα μας είναι καθαρό και το μόνο που χρειάζεται είναι η εξάλειψη τυχόν λιπαρότητας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι άκρως σημαντικός ώστε να έχουμε μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα που ακτινοβολεί, διατηρώντας τη λάμψη και τη νεανικότητα της. Αυτό που πρέπει πάντα να προσέχετε είναι η σύνθεση του καθαριστικού που θα χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα αν η επιδερμίδα σας είναι κανονική μην παίρνετε σαπούνια προσώπου για λιπαρά δέρματα γιατί θα προκαλέσετε ξηρότητα που θα οδηγήσει σε ερεθισμούς ή σε αύξηση της παραγωγής σμήγματος.

Τα 5 καλύτερα καθαριστικά προσώπου για να επιλέξετε:

NIVEA DERMA SKIN CLEAR GEL ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΠΌΡΩΝ 150ML

καθαριστικά

Face Wash Sensitive Skin Aloe+Colors

καθαριστικά

Clinea Balance Spell Gel 200ml – Καθαριστικό Gel Προσώπου

καθαριστικά

Apivita Αφρός Καθαρισμού για Πρόσωπο & Μάτια με Ελιά, Λεβάντα & Πρόπολη 300ml

καθαριστικά

Ήπιος Αφρός Καθαρισμού Προσώπου, Athonites

καθαριστικά

Διαβάστε επίσης:

Νιασιναμίδη: το ευέλικτο συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet