Οι suede μπότες είναι ναι μεν αγαπητές αλλά απαιτούν ειδικό χειρισμό για να διατηρούνται την όψη τους και να είναι καθαρές.

Οι suede μπότες είναι επιρρεπείς στους λεκέδες, τη δυσχρωμία και τις οσμές. Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες οι UGG, από suede στο εξωτερικό έως την εσωτερική τους επένδυση από δέρμα προβάτου, απαιτούν ειδικό χειρισμό και τακτική συντήρηση. Ο καθαρισμός και η συντήρηση των suede δεν είναι υπερβολικά περίπλοκος και μπορεί να γίνει στο σπίτι.

Πώς θα καθαρίσεις τις suede μπότες σου

Καθαρίστε σωστά τις μπότες σας

Ξεκινήστε βουρτσίζοντας το παπούτσι με μια suede βούρτσα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και την σκόνη από τις μπότες. Το βούρτσισμα βοηθά επίσης στην αποκατάσταση του suede, όταν γίνεται matte δίνοντας στο παπούτσι μια θολή εμφάνιση.

Αντιμετωπίστε τους λεκέδες χρησιμοποιώντας καθαριστικό για suede, αποσταγμένο λευκό ξύδι ή γόμα για suede. Για να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό suede για την αφαίρεση λεκέδων, ταμπονάρετε πάνω στους λεκέδες χρησιμοποιώντας ένα λευκό ή ανοιχτόχρωμο πανί που δεν αφήνει χνούδι, προσέχοντας να μην βάλετε στο παπούτσι πολύ καθαριστικό. Μια γόμα για suede μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων από τις μπότες. Για να χρησιμοποιήσετε μια γόμα, τρίψτε την πάνω από τους λεκέδες χρησιμοποιώντας απαλή αλλά σταθερή πίεση.

Πώς θα καθαρίσεις τις suede μπότες σου

Εάν υπάρχουν λεκέδες από αλάτι του δρόμου ή δακτυλίοι λευκού νερού, χρησιμοποιήστε αποσταγμένο λευκό ξύδι για να τους αφαιρέσετε. Εφαρμόστε αρκετό λευκό ξύδι για να βρέξετε ένα λευκό ή ανοιχτόχρωμο πανί που δεν αφήνει χνούδι. Δεν πρέπει να στάζει πολύ υγρό για να αποφευχθεί να μεγαλώσει ο λεκές. Ταμπονάρετε απαλά τους λεκέδες με το πανί, επαναλαμβάνοντας όσο χρειάζεται μέχρι να φύγουν.

Καθαρίστε ολόκληρο το εξωτερικό με καθαριστικό. Εφαρμόστε το καθαριστικό σε ένα λευκό ή ανοιχτόχρωμο πανί που δεν αφήνει χνούδι, έτσι ώστε να είναι υγρό αλλά να μην μουλιάζει. Χρησιμοποιήστε το πανί για να περάσετε ολόκληρο το παπούτσι χρησιμοποιώντας έντονες κινήσεις για να δουλέψετε το καθαριστικό μέσα στο παπούτσι και να απομακρύνετε βρωμιές, αλλά φροντίστε να μην τρίψετε πολύ το ευαίσθητο υλικό. Μετά τον καθαρισμό, αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν στον αέρα σε δροσερό, σκιερό χώρο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή τη θερμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να καθαρίσετε μόνες σας τα ασημένια κοσμήματα εύκολα και απλά με υλικά που έχετε στο σπίτι

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet