Οι εποχές αλλάζουν (δηλαδή ο φετινός χειμώνας σα να έχει κρατήσει λίγο παραπάνω αλλά γενικά θα πάμε με τον κανόνα σε αυτό το άρθρο), το ίδιο συμβαίνει και με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου! Η υγρασία αυξάνεται, ο άνεμος και η θερμοκρασία γλυκαίνουν, κάποιες αλλεργίες ίσως αρχίσουν να εμφανίζονται και η επιδερμίδα σου προσπαθεί να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στις αλλαγές. Ενώ η διάθεσή σου έχει αρχίσει και ανεβαίνει, ίσως να μη συμβαίνει και το ίδιο με τη λάμψη σου. Το δέρμα μπορεί να δείχνει θαμπό και κουρασμένο και αυτό είναι απολύτως λογικό αφού με τις αλλαγές της εποχής, η επιδερμίδα μας ως όργανο του σώματός μας που είναι, στρεσάρεται.

Ωστόσο, υπάρχουν μικρές αλλαγές και προσθήκες συστατικών που μπορείς να κάνεις στη skincare ρουτίνα σου ώστε να ενισχύσεις τους μηχανισμούς του δέρματός σου αυτή την περίοδο.

Φεύγουν: Βαριές Υφές/ Έρχονται: Λεπτορευστες ενυδατικές υφές

Ανεξάρτητα από την εποχή, θέλουμε πάντα η επιδερμίδα μας να είναι ενυδατωμένη. Ωστόσο, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία και μαζί με αυτό και η λιπαρότητα τόσο πιο υδάτινες υφές χρειαζόμαστε. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις πολύ “βαριές” και “πλούσιες” υφές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να επιλέγουμε πιο λεπτόρρευστες, αφού απορροφώνται καλύτερα. Ακόμη, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα βασικό συστατικό για όλο το χρόνο, ειδικά αυτή την περίοδο όμως είναι το απόλυτο must και plus συνήθως εντάσσεται ως συστατικό σε προϊόντα με ιδιαιτέρως λεπτές υφές.

skincare

Φεύγουν: Σκληρά scrubs/ Έρχονται: Γαλακτικό οξύ

Τα scrubs και τα χημικά πήλινγκ είναι υπέροχα για την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όμως, καλό θα ήταν να τα αποφύγεις όσο η ζέστη αυξάνεται. Αν θέλεις μια υγιή λάμψη στην επιδερμίδα σου με ένα ήπιο αποτέλεσμα απολέπισης, αντικατέστησε τα σκληρά scrubs με προϊόντα που περιέχουν γαλακτικό οξύ, το οποίο αφαιρεί ήπια αλλά αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει, διατηρώντας παράλληλα τη υγρασία της.

skincare

Φεύγουν: Ενυδατικά προϊόντα με SPF/ Έρχονται αντηλιακά

Ίσως ακουστεί λίγο ασυνήθιστο, όμως τα προϊόντα μακιγιάζ ή ενυδάτωσης με SPF μπορεί να είναι ιδανικά για τους χειμερινούς μήνες (άλλωστε το SPF τους αρκεί για το χειμώνα καθώς οριακά αγγίζει το SPF20) αλλά είναι ανεπαρκή όσο διανύουμε το καλοκαίρι παρόλο που μπορεί να μας έχει δοθεί διαφορετική αίσθηση. Αυτή την περίοδο πρέπει να χρησιμοποιούμε κανονικά αντηλιακά για την προστασία της επιδερμίδας μας με τουλάχιστον SPF30 και άνω. Τα πολυδραστικά προϊόντα δηλαδή ενυδάτωση-χρώμα-αντηλιακή προστασία σε ένα προϊόν δεν είναι τόσο αποτελεσματικά για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου για προστασία (εκτός και αν αναφερόμαστε σε αντηλιακή με SPF30 και άνω που τυχαίνει να έχει και χρώμα). Προτίμησε μια αντηλιακή προσώπου ιδανική για τις ανάγκες σου και χρησιμοποίησέ τη και χωρίς την ενυδατική σου για ακόμη πιο αποτελεσματική προστασία.

Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το περιεχόμενο του νεσεσέρ σου ώστε να είσαι έτοιμη για τις πρώτες καλοκαιρινές σου εξορμήσεις!

Διάβασε επίσης: Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις την scincare ρουτίνα σου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet