Μια πολύ συχνή ερώτηση που μας απασχολεί όταν ανοίγει ο καιρός είναι αν τα αντηλιακά που έχουμε από πέρυσι το καλοκαίρι έχουν λήξει και αν μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε. Τι έχουν απαντήσει οι ειδικοί;

αντηλιακό

Πόσο καιρό διατηρείται το αντηλιακό;

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απαιτεί όλα τα αντηλιακά να διατηρούν τη βέλτιστη αντοχή τους για τουλάχιστον τρία χρόνια. Αυτό έχει όμως περιορισμούς:

  • Δεν θα πρέπει να έχουν ανοιχτεί και να τα πηγαινοφέρνεις στην παραλία για 3 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχεις στο συρτάρι σου ένα αντηλιακό που δεν έχεις ανοίξει και να το χρησιμοποιήσεις το 3ο καλοκαίρι. Διατηρούνται δηλαδή, 3 χρόνια μόνο αν δεν έχουν ανοιχτεί οι συσκευασίες τους.
  • Επιπλέον, ανεξάρτητα από την απαίτηση της Υπηρεσίας Φαρμάκων και Τροφίμων, θα πρέπει να ελέγξεις την τυπωμένη ημερομηνία λήξης στο κάτω μέρος ή στο πλάι του προϊόντος. Εκτός από την ημερομηνία λήξης τσέκαρε και το εικονίδιο που σου δείχνει πόσο διατηρείται το προϊόν από το άνοιγμα και μετά.
  • Πρόσεξε πως μυρίζει το προϊόν. Μια δυσάρεστη οσμή ή μια περίεργη υφή υποδηλώνει ότι το συντηρητικό έχει χαλάσει.
  • Ένας άλλος τρόπος να καταλάβεις αν έχει χαλάσει το αντηλιακό είναι ότι δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικό στην προστασία από τις ακτίνες UV και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Αν λοιπόν, τα έχεις κάνει όλα σωστά, το έχει ανανεώσει όσο συχνά απαιτείται, δεν έχεις καθίσει στον ήλιο για 5 ώρες και παρόλα αυτά κάηκες, τότε πέταξέ το αμέσως.
αντηλιακό

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι ένα μπουκάλι αντηλιακό δεν αρκεί για να αντέξει μια ολόκληρη σεζόν, διότι η ποσότητα που πρέπει να βάζουμε κάθε φορά που εκτιθέμεθα στον ήλιο είναι ισοδύναμη με ένα σφηνάκι, για να έχουμε πάντα την σωστή προστασία από την ακτινοβολία του ηλίου. Αν παρόλα αυτά, μετά από μερικές μέρες διακοπές σου περίσσεψε, κάτι δεν έχεις κάνει καλά και καλό θα ήταν να το διορθώσεις. Γιατί ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet