Μια άσκηση που γυμνάζει την πλάτη σου και τους ραχιαίουςσου, καθώς και τους δικεφάλους και τους γλουτούς, χτίζει γερό κορμό και ενδυναμώσει τα άκρα σου. Η άσκηση superman μπορεί πραγματικά να σε κάνει να νιώσεις υπέροχα και να παραμείνεις υγιής.

άσκηση

1. Ανακουφίζει από τον πόνο

Η άσκηση superman σε ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις στην πλάτη, στην μέση και τον αυχένα, γιατί αυξάνει τη μυική αντοχή σε αυτές τις τρεις ομάδες και συμβάλλει στην αποφυγή τραυματισμών.

2. Τεντώνει και δυναμώνει τους μυς

Ξεκινώντας από το στήθος, τους ώμους και τα χέρια μέχρι τα πόδια, την κοιλιά και το κάτω μέρος της πλάτης, αυτή η στάση τεντώνει αποτελεσματικά τους μυς. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως full body προπόνηση (για ολόκληρο το σώμα δηλαδή) επειδή στοχεύει σε όλες τις κύριες μυικές ομάδες.

3. Τονώνει τους κοιλιακούς

Αυτή η στάση εμπλέκει τον πυρήνα και το κάψιμο που νιώθεις στην κοιλιά σου βοηθά στην τόνωση της. Μαζί με την κοιλιά, τονώνει επίσης και τη μέση σου. Έτσι, είναι μια πραγματικά καλή άσκηση αν στοχεύεις στους κοιλιακούς!

4. Διατηρεί την πλάτη εύκαμπτη

Εάν έχεις προβλήματα με οσφυαλγία, πρέπει να δοκιμάσεις αυτήν την άσκηση. Όχι μόνο επειδή μειώνει τον πόνο στην πλάτη, αλλά ενισχύει και την ευκαμψία της ενδυναμώνοντας τη σπονδυλική στήλη.

5. Βοηθά στην καλή στάση του σώματος

Η άσκηση superman ισιώνει την πλάτη σου μετά από την πολύωρη εργασία μπροστά από μία οθόνη. Επειδή ανήκει στις υπερεκτάσεις αποτελεί άσκηση για τους ραχιαίους, τονώνει τους συγκεκριμένους μυς και βελτιώνει έτσι τη στάση του σώματός σου.

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet