Πέρασαν οι γιορτές, έφαγες λίγο παραπάνω κρέας, ίσως και γλυκά και τώρα θέλεις να προσέξεις λίγο την διατροφή σου. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να βάλεις τα ψάρια και τα θαλασσινά στη διατροφή σου. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα χταποδάκι στην πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή του. 

Το χταπόδι μαζί με άλλα θαλασσινά όπως τα στρείδια και τα μύδια έχει ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες (γνωστές ακόμη από την αρχαιότητα) καθώς είναι πλούσιο σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη.

Με την κατανάλωση θαλασσινών αυξάνεται στο αίμα η περιεκτικότητα ψευδαργύρου που είναι ο βασιλιάς των σεξουαλικών ορμονών. Γι’ αυτό λοιπόν, βάλε το χταποδάκι στην διατροφή σου!

χταπόδι

Υλικά για το χταπόδι

1 χταπόδι περίπου 1 κιλό καλά πλυμένο

1 κρεμμύδι 

3 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι 

Υλικά για το ceviche:

1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1-2 φρέσκα τσίλι σε λεπτές φέτες

3-4 κλωνάρια μαϊντανό 

Λίγο δενδρολίβανο

Χυμό από 1 λεμόνι + φέτες για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζεις όλα τα υλικά για το χταπόδι και 3-4 λίτρα νερό και περιμένεις να βράσει. 

Σε αυτό το σημείο κάνουμε τη διαδικασία που λέγεται στην κουζίνα «ο εκφοβισμός του χταποδιού» (scare the octopus) για να γίνει το χταπόδι τρυφερό και ζουμερό.

Πιάνεις το χταπόδι από το κεφάλι και βουτάς τις άκρες των πλοκαμιών στο νερό που βράζει για 5 δευτερόλεπτα και το σηκώνεις γρήγορα. Περιμένεις 10 δεύτερα και το βουτάς ξανά για 5΄΄. Επαναλαμβάνεις την διαδικασία μέχρι οι άκρες να γινούν ‘’σγουρές». Τότε το βάζεις όλο μέσα και το αφήνεις να βράσει για 20-30 λεπτά.

Ο χρόνος βρασμού θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του χταποδιού. Το δοκιμάζεις με ένα πιρούνι. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζεις από την κατσαρόλα και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. Το κόβεις στο μέγεθος που θέλεις, το βάζεις σε μπολ, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι. Ανακατεύεις, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.

Μπορείς να το συνοδεύσεις με τραγανές tortillas! Για πιο ethnic γεύση μπορείς να αντικαταστήσεις το λεμόνι με λάιμ και τον μαιντανό με κόλιανδρο.

χταπόδι

Διάβασε ακόμη: Οι top τροφές για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet