Οι τηγανητές πατάτες είναι το guilty pleasure μας και το φαγητό το οποίο θα τρώμε πάντα με βουλιμία, όπως όταν ήμασταν παιδιά. Βέβαια, μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς ότι οι τηγανητές πατάτες είναι από τα φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες, γεγονός που τις καθιστά σχεδόν απαγορευτικές για συχνή κατανάλωση.

Επιπλέον, το ότι μαγειρεύονται μέσα σε τόσο λάδι, τις κάνει υπερβολικά λιπαρές, ένας ακόμη λόγος να τις αποφύγουμε. Ωστόσο, εμείς έχουμε βρει και έχουμε δοκιμάσει έναν πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο να τις ψήσετε σε ένα ταψάκι στον φούρνο με ελάχιστο λάδι και να είναι τραγανές και νόστιμες όπως οι τηγανητές πατάτες που έχουμε συνηθίσει.

τηγανητές

Mahi Ryan/iStock

Οδηγίες για τηγανητές πατάτες με λίγο λάδι

-Κόψτε τις πατάτες σε στενόμακρα κομμάτια, όπως όταν τις τηγανίζετε

-Ρίξτε τις σε ένα μπολ, προσθέστε 1-2 κουταλιές λάδι και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού το λάδι

-Απλώστε τες σε ένα ταψάκι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά

Διαβάστε επίσης:

Ζυμαρόπιτα: Η πανεύκολη τυρόπιτα με υλικά που έχετε στο σπίτι – Έτοιμη σε 5 λεπτά

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!