Το Σαββατοκύριακο είναι ότι πρέπει για pizza, κρασί, καλή παρέα και Netflix.

Η Υβόννη Μπόσνιακ μας δείχνει πώς μπορούμε να φτιάξουμε το αγαπημένο της γερμανικό φαγητό Flammkuchen που μοιάζει με pizza και χρειάζονται μόνο 20 λεπτά.

Η πιο γρήγορη και τραγανή «pizza» από την Υβόννη Μπόσνιακ

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη θα χρειαστούμε:

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμ. νερό
1 κ/γ αλάτι
2 κ/σ ελαιόλαδο

Για το topping του flammkuchen
χρειαζόμαστε:

2 κρεμμύδια μεσαία
100 γραμ. σαλάμι ή μπέικον
300 γραμ. τυρί κρέμα
1 κ/γ αλάτι
1 κ/γ πιπέρι

Ανάβουμε το φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει πάνω κάτω. ( 250-275 ανάλογα με το φούρνο σας)

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε λεπτές ροδέλες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 150 ml νερό και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
Κόβουμε σε κυβάκια το σαλάμι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.

Για την ζύμη θα βάλουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ. Μόλις ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά, συνεχίζουμε να τη ζυμώνουμε για περίπου πέντε λεπτάκια μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο.Όταν έχουμε κάνει το σχήμα μας το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Την ανοίγουμε λίγο ακόμη με τα χέρια μας έτσι ώστε να απλωθεί όμορφα στο ταψί μας.

Αλείφουμε ομοιόμορφα το μίγμα με το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι . Πάνω στην κρέμα θα βάλουμε τα κρεμμύδια μας και το σαλάμι.

Στην κάτω κάτω θέση του φούρνου ψήνουμε για περίπου 7 με 10 λεπτά.
Όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω, παίρνουμε το flammkuchen και το ρίχνουμε στον πάτο του φούρνου,να ψηθεί από κάτω για 45 δευτερόλεπτα.

Δείτε αναλυτικά το video παρακάτω:

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet