Ο θυμός είναι ένα φυσικό ανθρώπινο συναίσθημα. Συνήθως είναι μια αντίδραση στο γεγονός του αισθήματος απογοήτευσης, αδυναμίας, αδικίας ή απειλής που μπορεί να νιώσουμε. Ο θυμός φαίνεται να διαχέεται παντού, από τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως τις πολιτικές συζητήσεις. Αν νιώθεις ότι αυτήν την περίοδο ο θυμός σου έχει ξεφύγει και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς, ακολούθησε αυτούς τους 5 τρόπους για να τον διοχετεύσεις κάπου αλλού!

θυμό

Πως να μετατρέψεις το θυμό σου σε χαρά;

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του θυμού προέρχεται από το αίσθημα εκτός ελέγχου, σύμφωνα με την Jenny Yip, PsD, κλινική ψυχολόγο, συγγραφέα και ομιλήτρια. Το να είσαι θυμωμένος όλη την ώρα δεν είναι υγιές για σένα ή για τους ανθρώπους γύρω σου. «Αν ο θυμός σου είναι εξουθενωτικός χωρίς υγιή διέξοδο, θα ξεσπάσει σε αθώους ανθρώπους και αθώες καταστάσεις», λέει η Jenny Yip . «Πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό σου λοιπόν με υγιή τρόπο». Πως;

#1 Απομακρύνσου λίγο από την κατάσταση

Μερικές φορές, όταν βρίσκεσαι υπό την επήρεια των συναισθημάτων σου, μπορεί να είναι δύσκολο να έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει και γιατί είσαι θυμωμένη. Καλό είναι τότε να κάνεις ένα βήμα πίσω. «Πρέπει να κάνεις σμίκρυνση για να μπορέσεις να αποκτήσεις προοπτική» λέει η Jenny Yip.

#2 Γίνε πιο δημιουργική

Υπάρχει τρόπος να τον διοχετεύσεις αλλού και να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο. Ένας πολύ αποτελεσματικός είναι να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα ή να μπεις σε μια ομάδα.

#3 Πάρε μια βαθιά ανάσα

«Όταν νιώθεις θυμό, ενεργοποιείται η απόκριση μάχης ή φυγής του σώματός σας και δεν λαμβάνεις αρκετό οξυγόνο στο σώμα σου», λέει Jenny Yip. «Δοκίμασε μερικές ασκήσεις αναπνοής ή διαλογισμό». Η βαθιά αναπνοή μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η απόκριση στο στρες. Μόλις νιώσεις πιο ήρεμα και έχεις περισσότερο έλεγχο, θα μπορείς να σκεφτείς πιο καθαρά, να είσαι λιγότερο παρορμητική και να κάνεις ενέργειες που ωφελούν εσένα και τους άλλους.

θυμό

#4 Απόσπασε την προσοχή σου

Η εύρεση μιας άλλης οδού για να διοχετεύσεις την ενέργειά σου μπορεί να αποσπάσει το μυαλό σου από αυτό που σε έκανε να θυμώσεις. Κάνοντας μια βόλτα, ξεκινώντας ένα νέο χόμπι, καθαρίζοντας την αποθήκη, παρακολουθώντας μια κωμωδία, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο. Οτιδήποτε μπορεί να απομακρύνει το μυαλό σου από το πρόβλημά για λίγο, μπορεί να θέσει τον θυμό σου υπό έλεγχο.

#5 Μίλησε ελεύθερα για αυτό

Μέρος της διοχέτευσης του θυμού σου με έναν υγιή τρόπο είναι στην πραγματικότητα να τον αφήσεις να βγει. Αν ο θυμός σου μεγαλώνει, καλυτέρα να τον αφήσεις ελεύθερο. Έχει μεγάλη σημασία να εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Η συζήτηση με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα για το πως νιώθεις μπορεί να σε βοηθήσει να εκτονωθείς με αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet