Το έχουμε πει πολλές φορές πως όλες οι μέρες δεν είναι καλές! Υπάρχουν καταστάσεις στη ζωή που μπορεί να τεστάρουν την υπομονή σου και σίγουρα αυτό μπορεί να συμβεί και στο γραφείο όπου συναναστρέφεσαι με πολλές διαφορετικές προσωπικότητες καθημερινά. Υπάρχουν μέρες που έχουμε τα νεύρα σου, δεν έχουμε όρεξη να δούμε κανέναν, έχουμε τα δικά μας ρε παιδί μου, σωστά… Ε τότε είναι που θα έρθει και εκείνος συνάδελφος που πάντα μας τη δίνει λίγο και μας τσιγκλάει. Κι εμείς προσευχόμαστε να μην μας σαλέψει! Δεν χρειάζεσαι προσευχές τα παρακάτω tips χρειάζεσαι!

γραφείο

Τι σου προκαλεί θυμό;

Αρχικά καλό είναι να εντοπίσεις την πηγή του θυμού συ. Είναι η κίνηση; Είναι κάτι που έγινε στο σπίτι; Είναι κάτι που έγινε στη δουλειά; Κάνε εικόνα τι είναι αυτό που σε κάνει να θυμώνεις! Όταν καταλαβαίνεις ακριβώς τι είναι αυτό που σε έχει θυμώσει μπορείς να κάνεις κάτι για να το λύσεις.

Μην προδιαθέτεις αρνητικά τον εαυτό σου

Αφού καταλάβεις την πηγή του εκνευρισμού σου μην αρχίσεις να κάνεις θεωρίες στο κεφάλι σου ότι η άλλη πλευρά δεν θα δεχτεί αυτό που της λες. Στο γραφείο μπορεί να σε εκνευρίσουν πολλά πράγματα και το να επικοινωνήσεις το πρόβλημά σου με συγκροτημένο τρόπο πάντα βοηθάει. Δεν μπορείς να ξέρεις το πως θα αντιδράσει ο άλλος -θετικά ή αρνητικά- όμως να θυμάσαι πάντα ότι μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου.

Εάν χάνεις τον έλεγχο απομακρύνσου

Δεν είμαστε όλοι ο Δαλάι Λάμα να μένουμε πάντα ήρεμοι και ψύχραιμοι. Είναι ανθρώπινο να χάνεις την ψυχραιμία σου. Δεν μπορείς όμως να αρχίσεις να φωνάζεις στο γραφείο. Εάν αισθάνεσαι πως θα χάσεις τον έλεγχο ζήτησε να απομακρυνθείς από τον χώρο και βγες λίγο έξω να πάρεις αέρα και βαθιές αναπνοές. Ακούγεται τετριμμένο όμως οι αργές και βαθιές αναπνοές μας βοηθούν να ρίξουμε τους γρήγορους παλμούς της καρδιάς και να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος.

γραφείο

Μην αρχίσεις να κατηγορείς και να γίνεσαι ειρωνική με τους πάντες

Ναι, καταλαβαίνουμε πως πάνω στα νεύρα σου μπορεί να πεις και μια κουβέντα παραπάνω. Το να προσβάλεις τον άλλον όμως ή να αρχίσεις να ειρωνεύεσαι δεν θα σου προσφέρει τίποτα. Ο θυμός δεν φεύγει αν συνεχίσεις να ρίχνεις λάδι στη φωτιά ούτε εάν στενοχωρήσεις τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι θυμωμένη. Ειδικότερα, στον επαγγελματικό χώρο δεν είναι σε καμία περίπτωση πρέπον να μιλήσεις άσχημα ακόμα και εάν έχεις θυμώσει δίκαια. Μίλα με επιχειρήματα και όχι με προσβολές.

Άκουσε και τη γνώμη των άλλων

Όπως και όταν συνομιλείς έτσι κι όταν τσακώνεσαι πρέπει να ακούσεις και την άλλη πλευρά. Όταν σου μιλάει ο/η συνάδελφός σου μην κλείσεις τα αφτιά σου. Μπορεί μεν να είσαι θυμωμένη, αλλά πρέπει να ακούσεις και την εκδοχή του άλλου όπως θα ήθελες να ακούσει κι εκείνος τη δική σου. Επιπλέον το ότι θύμωσες δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχεις και δίκιο αλλά ούτε σημαίνει πως και ο άλλος έχει άδικο. Στην εργασία μας ο καθένας μας προστατεύει τα συμφέροντά του οπότε άκουσε και την άλλη πλευρά και ίσως καταλάβεις τις πράξεις του.

Διάβασε ακόμα: Tα Dos and Don’ts εάν έχεις να μεταφέρεις άσχημα νέα στους υφισταμένους σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet