Εμπιστοσύνη, το να μοιράζεσαι, ελπίδα. Είναι κάποιες έννοιες που είναι δύσκολες, «δυσπρόσιτες» για μερικούς ανθρώπους. Όταν έχεις προβλήματα ψυχικής υγείας και χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη δεν είναι όπως στις ταινίες όπου γίνεται ένα καλό μοντάζ που δείχνει την πρωταγωνίστρια να έχει πρόβλημα, να μιλάει με την ψυχολόγο και μέρα με τη μέρα είναι καλύτερα! Πολλοί συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να κάνουν ούτε το πρώτο βήμα. Σου λένε «Μίλα, μίλα» όμως δεν είναι εύκολο!

Μέσα στην καραντίνα πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία από τον  Μίλτο Καμπουρίδη και του Σάκη Τανιμανίδη, με σκοπό την παροχή ψυχολογικής στήριξης από εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους προς όσους έχουν ανάγκη.

Εάν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανοιχτούν εύκολα ή φοβούνται ή πιστεύουν πως δεν σώζεται με τίποτα η κατάστασή τους σκέψου το πάλι. Ακόμα κι αν δυσκολεύεσαι να μιλήσεις στο τηλέφωνο μπορείς να επικοινωνήσεις με έναν ειδικό μέσω WhatsApp ή Viber.

ψυχολογική

Μίλα για να νιώσεις καλύτερα

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να κλείσεις το ραντεβού σου είναι πραγματικά πανεύκολη: Επίλεξε την ημέρα και ώρα που επιθυμείς βάση της διαθεσιμότητας που έχουν δηλώσει οι εθελοντές. Επιβεβαίωσε το κινητό σου, πληκτρολογώντας τον κωδικό επαλήθευσης που έλαβες με sms για να προχωρήσεις.

Η μοναξιά είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα το οποίο συνήθως μας εμποδίζει να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο των ψυχικών διαταραχών. Όμως είσαι ένα μήνυμα μακριά από το να νιώσεις καλύτερα κι ότι τελικά ίσως δεν είσαι τόσο μόνος!

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του milamou.gr, βασίζονται στην ευγενική προσφορά εθελοντών, οι οποίοι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν όσον τον δυνατόν περισσότερα άτομα ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Μπορεί αυτό να είναι το boost που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις κανονική θεραπεία με έναν ψυχολόγο! Είναι σημαντικό στην εποχή όπου όλοι αισθανόμαστε χαμένοι ή χαωμένοι να έχουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε. Έχει σπάσει το ταμπού που υπήρχε για τις ψυχικές νόσους. Τώρα είσαι ένα μήνυμα ή ένα τηλέφωνο μακριά από μια καλύτερη ζωή.

Βρες περισσότερες πληροφορίες στο milamou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet