Σε έναν κόσμο όπως ο δικός μας, είναι δύσκολο να σκέφτεσαι πάντα θετικά. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάς με ελαφριά καρδιά (σε ζηλεύω). Υπάρχουν άλλες που δεν είσαι και τόσο καλά κι υπάρχουν αυτές οι μέρες που είναι θαύμα που σηκώνεσαι. Δεν είσαι η μόνη.

Στην εποχή των ψυχικών ασθενειών δεν είναι πάντα εύκολο να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα. Πολλές στιγμές ίσως σε πιάνεις να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου και να σκέφτεσαι «γιατί είσαι έτσι;», «τι πάει λάθος με εσένα;», «είσαι αδύναμη» και άλλα τέτοια. Το πρώτο που θα σου πω είναι πως όχι απλά δεν είσαι αδύναμη αλλά το ακριβώς αντίθετο. Το ότι σηκώνεσαι ενώ παλεύεις με κάποιο ψυχικό νόσημα, το ότι δεν τα παρατάς, το ότι είσαι λειτουργική στην καθημερινότητά σου ενώ σου φαίνεται βουνό είναι από μόνο του πολύ γενναίο και μπράβο σου!

Έχεις παρατηρήσει πόσα λίγα «μπράβο» μπορεί να λες στον εαυτό σου; Πόσες καλές κουβέντες; Μερικές φορές ένα θετικό quote μπορεί να σου δώσει το boost που χρειάζεσαι για να βγάλεις την ημέρα σου. Μια θετική σκέψη μπορεί να σε κάνει να μη σου φαίνονται όλα τόσο δύσκολα και αξεπέραστα.

Καμιά φορά μια «καλή κουβέντα» ή μια θετική σκέψη μπορεί να τα αλλάξει όλα! Συγκέντρωσα 10 που βοηθούν τις δύσκολες μέρες μου εμένα. Φυσικά και ένα θετικό μήνυμα ή ένα quote δεν θα σου λύσει το πρόβλημα. Όμως είναι μια πολύ καλή μέθοδος να αλλάξεις την οπτική σου και ίσως τη διάθεσή σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Με λίγα λόγια είναι ένας απλός τρόπος να εστιάσεις λίγο περισσότερο στη θετική πλευρά της ζωής και όχι σε οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι καταθλιπτικά.

«Δε χρειάζεται να είμαι τέλεια. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να εμφανιστώ και να απολαύσω το πολύπλοκο, ατελές και όμορφο ταξίδι της ζωής μου».


«Είμαι δυνατή, ικανή και ασταμάτητη».


«Πάντοτε κερδίζεις όταν προσφέρεις αγάπη».


«Είσαι το φως. Ποτέ μην αφήσεις κανέναν- κανένα άτομο και καμία δύναμη, να μετριάσει και να μικρύνει το φως σου».


«Υπάρχουν καλοί άνθρωποι και υπέροχα μέρη. Καινούργια συναισθήματα και γεύσεις που ακόμα δεν έχεις γευτεί. Και υπέροχο σεξ και νύχτες γεμάτες γέλιο. Σκύλοι να αγκαλιάσεις και στιγμές απόλυτης ηρεμίας και θα τα βιώσεις βιώσεις όλα αν συνεχίσεις να επιμένεις».


«Όταν αισθάνεσαι ότι όλα είναι λάθος πιθανά να μην είναι ακριβώς έτσι. Μπορείς να τα καταφέρεις και όλα ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ καλύτερα».


«Μικρά βήματα κάθε μέρα. Συσσορεύονται στο τέλος. Στο υπόσχομαι!»


«Χωρίς τις σκοτεινές, κρύες, βροχερές μέρες, δεν θα μπορούσες να εκτιμήσεις τη λιακάδα!»


«Να είσαι εσύ η καλή. Να είσαι εσύ ο λόγος που κάποιος θα χαμογελάσει σήμερα. Να είσαι εσύ αυτή που θα κάνει τη διαφορά, θα ελαφρύνει κάποιον από τα βάρη του και θα φωτίσει σκοτεινές στιγμές. Να δίνεις καλοσύνη».


«Όχι: Δεν είμαι εκεί που θέλω ακόμα. Αλλά: Κοίτα πόσο μακριά έχω φτάσει».

Διάβασε ακόμα: Self-Care vs. Self-Love: Ποια είναι η διαφορά τους και ποιο έχει τελικά μεγαλύτερη αξία;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet