Γιατί τα πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε ή να τρώμε να μη βοηθάνε καθόλου στην υγεία μας; Γιατί είναι το παράδοξο του σύμπαντος. Μάλλον για να γελάει ο Θεός που σκέφτηκε «θα δημιουργήσω την πατάτα, θα μπορούν να τη φάνε με 10 τρόπους αλλά η τηγανιτή πατάτα, που θα ναι η πιο νόστιμη, θα ναι και η πιο ανθυγιεινή». Οκ επικό τρολλάρισμα. Όμως πέρα από την πλάκα η ζωή που κάνουμε πλέον περιλαμβάνει πολλές κραιπάλες που δεν βοηθούν και πάρα πολύ στην υγεία μας αλλά ούτε και στο προσδόκιμο ζωής μας.

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

Διατροφή

Δεν σου μιλάω ούτε για δίαιτες ούτε διατροφές. Να προσθέσεις μερικά «καλά» τρόφιμα στην καθημερινότητά σου λέω. Όπως το να αντικαταστήσεις όλους τους λευκούς υδατάνθρακες με δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτό περιλαμβάνει ψωμί, ζυμαρικά και ρύζι. Να ανταλλάξεις τα αλμυρά πατατάκια με ξηρούς καρπούς ή ποπ κορν. Αντικατέστησε τα ζαχαρούχα ενεργειακά ποτά με καφέ ή τσάι. Αντί για κατεψυγμένες πίτσες, που είναι πλούσιες σε θερμίδες και νάτριο, φτιάξτε τη δική σας πίτσα με κρούστα ολικής αλέσεως και φρέσκα λαχανικά.

Σήκω από τον καναπέ

Εάν είσαι τύπος που σιχαίνεται το γυμναστήριο μην πας βρε παιδί μου. Όμως σίγουρα μπορείς να περπατήσεις την ημέρα (ή κάποιες μέρες) έστω 15 λεπτά γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου. σκέψου κάποιες περιοχές που σου αρέσουν και τις απολαμβάνεις ώστε να οργανώνεις 1-2 φορές την εβδομάδα περιπάτους της μισής μίας ώρας. Αν από την άλλη σου αρέσει και το γυμναστήριο κανόνισε τις εβδομαδιαίες προπονήσεις σου και προσπάθησε να αθλείσαι 3 φορές την εβδομάδα!

ζωής

Ο γιατρός είναι φίλος μας

Ξέρω πως βαριέσαι. Κι εγώ βαριέμαι και ουρλιάζει η μάνα μου. Όμως σκέψου πως μπορείς να κάνεις μια αιματολογική τον χρόνο, ένα τεστ ΠΑΠ, μια μαστογραφία (αν είσαι σε ηλικία) και έχεις καλύψει τα βασικά. Πολλά πράγματα προλαμβάνονται με απλές εξετάσεις. Μην το αμελείς γιατί μπορεί να σε σώσει.

Παρέμεινε κοινωνική

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ύπαρξη ενός ισχυρού κοινωνικού κύκλου μπορεί να αυξήσει τη μακροζωία έως και 50%, με αποτέλεσμα μια μεγαλύτερη, πιο ευτυχισμένη και πιο «συνδεδεμένη» ζωή. Επιπλέον, η κοινωνικοποίηση και οι σχέσεις προτεραιότητας μπορεί να οδηγήσουν σε ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, με χαμηλότερα επίπεδα στρες και άγχους, ακόμη και μειωμένο κίνδυνο άνοιας – όλα αυτά συμβάλλουν σε μια μεγαλύτερη και πιο ικανοποιητική ζωή.

Ύπνος

Ποιος δεν αγαπά τον ύπνο! Θα μου πεις βέβαια δύσκολο πράγμα όταν τελειώνεις τη δουλειά σου αργά, θες να γυρίσεις να διευθετήσεις κάποια υποχρέωση, να γυμναστείς λίγο, να δεις καμία ταινία, κανένα φιλαράκι- πάει ο ύπνος. Εδώ πρέπει να ορίσεις από μόνη σου ένα πρόγραμμα ύπνου. Προσπάθησε να κοιμάσαι και να ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα (οκ τα Σαββατοκύριακα άραξε όσο θες δεν είμαστε στρατός). Απέφυγε την καφεΐνη αργά το απόγευμα. Εάν έχεις μια νυχτερινή ρουτίνα που σε χαλαρώνει ακολούθησέ τη.  

ζωής

Διάβασε ακόμα: Ποιες βιταμίνες χρειάζεσαι αυτήν την εποχή;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet