Στη σύγχρονη εποχή οι γυναίκες έχουν στη διάθεσή τους πολλά και διαφορετικά αντισυλληπτικά μέσα, προκειμένου να επιλέξουν εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις προσωπικές τους ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους.

Παρόλα αυτά, οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες συνεχίζουν να αποτελούν συχνά φαινόμενα ακόμα και σήμερα, λόγω της ελλιπούς πληροφόρησης αλλά και των λανθασμένων αντιλήψεων που έχουν επικρατήσει σχετικά με θέματα αντισύλληψης.

Από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης είναι τα αντισυλληπτικά χάπια, τα οποία σε κάνουν να μην σκέφτεσαι το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Χρειάζεται προσοχή όμως και με αυτά. Ακολουθούν μερικά από τα πιο συχνά λάθη που ίσως κάνεις κι εσύ και μπορεί να ρισκάρεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Ξεχνάς να πάρεις τα αντισυλληπτικά σου

Όπως κάθε φαρμακευτική αγωγή έτσι και τα αντισυλληπτικά απαιτούν να τα παίρνεις καθημερινά. Καθώς μιλάμε για ορμόνες εάν τα ξεχάσεις δυο μέρες δεν είσαι τόσο καλυμμένη όσο μπορεί να πιστεύεις. Γι’ αυτό χρειάζεται να είσαι συνεπής με αυτό το ζήτημα.

Νομίζεις ότι μπορείς να υπολογίσεις τις γόνιμες ημέρες σου

Εάν πιστεύεις πως οι γόνιμές σου μέρες είναι περίπου τη 14η μέρα του κύκλου σου ξανασκέψου το! Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι μπορούν να υπολογίσουν τις γόνιμες ημέρες τους, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν μέτρα αντισύλληψης για τις σεξουαλικές τους επαφές. Παρόλα αυτά, η ωορρηξία δεν συμβαίνει πάντα την ίδια στιγμή του κύκλου. Είτε ο κύκλος σου είναι σταθερός είτε όχι, το να μείνεις έγκυος είναι πάντα πιθανό σενάριο ακόμα και λίγες μέρες πριν ή μετά την περίοδό σου.

αντισυλληπτικά

Δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στην περίπτωση που ξεχαστείς

Μήπως ξέχασες να πάρεις το αντισυλληπτικό σου; Αν ναι, πάρ’ το αμέσως μόλις το θυμηθείς! Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αλλάξεις την προγραμματισμένη ώρα που το λαμβάνεις καθημερινά για τις μέρες που ακολουθούν. Αν πάλι το θυμηθείς τη στιγμή που παίρνεις το επόμενο, μην απελπιστείς! Απλώς πάρε και τα δύο ταυτόχρονα.  Υπάρχει βέβαια κι η περίπτωση να έχεις ξεχάσει παραπάνω από δύο χάπια στη σειρά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις τον προσωπικό σου γιατρό κι αυτός θα σου δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.

Λαμβάνεις πολλές αγωγές ταυτόχρονα

Πάντα να ενημερώνεις τον γιατρό σου για τα φάρμακα που παίρνεις! Για παράδειγμα: αν λαμβάνεις αντικαταθλιπτικά, αντιβίωση ή φάρμακα για τους μύκητες η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται. Γι αυτό και είναι σημαντικό να μιλήσεις με το γιατρό σου ώστε να σε ενημερώσει και να σου δώσει τη σωστή δοσολογία και τα σωστά χάπια!

Βασίζεσαι αποκλειστικά στα αντισυλληπτικά

Σίγουρα αν κάνεις σωστή αντισύλληψη η πιθανότητα εγκυμοσύνης απομακρύνεται. Ωστόσο η εγκυμοσύνη δεν είναι το μόνο από το οποίο χρειάζεσαι προστασία! Υπάρχουν και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα οπότε πάντα με προφυλακτικό ειδικά αν δεν είσαι σίγουρη για τον άλλον!

αντισυλληπτικά
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet