Αν έχεις ενηλικιωθεί, ξέρεις ότι έκτακτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Εκεί που περνάς καλά, εκεί που δεν το περιμένεις, εκεί που όλα δείχνουν τέλεια. Το να έχεις όμως τα κατάλληλα εργαλεία, τις σωστές συσκευές άμεσα διαθέσιμες στο σπίτι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί πραγματικά να σε γλιτώσει από πιθανές επιπλοκές!

Οι 6 συσκευές υγείας που πρέπει να έχουμε σπίτι για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα επείγοντα περιστατικά

#1 Πιεσόμετρο

Το πιεσόμετρο είναι ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για την παρακολούθηση και τη διαχείριση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια κοινή πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Με ένα πιεσόμετρο μπορείς κανείς να ελέγχει τακτικά τα επίπεδα της αρτηριακής του πίεσης και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να τη ρυθμίζει.

συσκευές

#2 Ζυγαριά

Η ζυγαριά δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για να τσεκάρουμε τα κιλά και τη σιλουέτα μας. Είναι και ένα βασικό εργαλείο υγείας! Η τακτική παρακολούθηση του βάρους είναι σημαντική καθώς πρόκειται για δείκτη υγείας: η ξαφνική αύξηση αλλά και ή απώλεια βάρους μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενων προβλημάτων. Είναι επίσης σημαντική για όσους θέλουν να παρακολουθούν την πρόοδο τους όταν προσπαθούν να διαχειριστούν το βάρος τους.


#3 Θερμόμετρο

Ένα αξιόπιστο θερμόμετρο είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι, ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Βοηθά στη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος και στην ανίχνευση του πυρετού, ένα κοινό σύμπτωμα διαφόρων ασθενειών. Με την παρακολούθησης της θερμοκρασίας του σώματος, κάποιος μπορεί να αναζητήσει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις.

συσκευές

$4 Νεφελοποιητής

Οι νεφελοποιητές είναι συσκευές απαραίτητες κατά τη διάρκεια αναπνευστικών αναγκών ή για άτομα με χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις όπως το άσθμα ή η ΧΑΠ. Χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση φαρμάκων ή υγρασίας απευθείας στο αναπνευστικό σύστημα ή στους πνεύμονες, παρέχοντας άμεση ανακούφιση κατά τη διάρκεια αναπνευστικών δυσκολιών και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο αναπνευστικών επιπλοκών.

#5 Οξύμετρο

Το οξύμετρο χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των επιπέδων κορεσμού οξυγόνου στο αίμα. Παρέχουν έναν γρήγορο και μη επεμβατικό τρόπο παρακολούθησης των επιπέδων οξυγόνου, κι αυτό είναι ανεκτίμητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υγείας, όπως καρδιακές ή πνευμονικές παθήσεις. Με την παρακολούθηση του κορεσμού οξυγόνου, τα άτομα και οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να αξιολογήσουν την ανάγκη για συμπληρωματικό οξυγόνο ή έγκαιρη ιατρική παρέμβαση.

συσκευές

#6 Συσκευή Μασάζ

Μπορεί να σου φαίνεται πολυτέλεια, αλλά δεν είναι. Μια συσκευή μασάζ μπορεί να μην σχετίζεται άμεσα με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μυικούς πόνους ή να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του άγχους, που ως γνωστό έχει βαθιά επίδραση στη συνολική υγεία. Η χρήση της συσκευής μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της μυϊκής έντασης, στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην ανακούφιση από τη σωματική δυσφορία.

Διάβασε ακόμη: Κολπικά υγρά: τι αποκαλύπτει το χρώμα τους για την υγεία μας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet