Ασφάλεια δέρματος και ήλιος δεν πάνε μαζί, αυτό είναι σίγουρο! Γνωρίζουμε καλά ότι οι ακτίνες UV του ήλιου είναι η κύρια αιτία καρκίνου του δέρματος. Με μερικά απλά μέτρα, μπορείς να διατηρήσεις το δέρμα σου ασφαλές και να απολαμβάνεις τον καλοκαιρινό ήλιο.

ήλιο

Επέλεξε το σωστό αντηλιακό

Η ανησυχία για τα συστατικά του αντηλιακού έχει αυξηθεί, γεγονός που είναι πλέον δύσκολο για τους καταναλωτές να επιλέξουν προϊόντα που είναι υγιεινά και αποτελεσματικά.

Τι αντηλιακό να πάρεις;

Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με αντηλιακή προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30. Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλότερος δείκτης προστασίας SPF δεν προσφέρει πολύ επιπλέον προστασία.

ήλιο

Εάν ανησυχείς για την απορρόφηση των αντηλιακών συστατικών από το δέρμα σου, επίλεξε ένα προϊόν που περιέχει ορυκτά αντηλιακά όπως οξείδιο ψευδαργύρου και οξείδιο του τιτανίου. Αυτά τα συστατικά δεν απορροφώνται και δρουν αντανακλώντας τις ακτίνες του ήλιου. Επέλεξε μια λοσιόν αντί για ένα σπρέι.

Τι να προσέξεις;

Η Environmental Working Group (EWG), μια μη κερδοσκοπική υπηρεσία παρακολούθησης της υγείας και του περιβάλλοντος, έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια ορισμένων συστατικών αντηλιακών. Έχουν επισημάνει την οξυβενζόνη και το οκτινοξάτη, τα οποία αναφέρουν ότι έχουν ορμονοδιαταραχές και μέτρια ποσοστά δερματικών αλλεργιών.

Να θυμάσε ότι το αντηλιακό μπορεί να δημιουργήσει μια λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας και να οδηγήσει σε υπερβολικό χρόνο έκθεσης στον ήλιο.

Τι να φορέσεις;

Τα ρούχα είναι πολύ σημαντικά ενάντια στις βλαβερές ακτίνες. Ορισμένα καταστήματα φέρνουν ακόμη και ειδικά ενδύματα ασφαλή για τον ήλιο για παιδιά και ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα:

  • Κάλυψε το σώμα σου με φωτεινά, σφιχτά υφάσματα που δεν επιτρέπουν τις ακτίνες να περάσουν
  • Φόρεσέ ένα καπέλο με φαρδύ γείσο που παρέχει κάλυψη στον λαιμό σου
  • Φορά γυαλιά ηλίου που προστατεύουν τα μάτια σου από το 99 έως το 100 τοις εκατό του φωτός
ήλιο

Τι να κάνεις:

  • Να είσαι γενναιόδωρη με το αντηλιακό: χρησιμοποίησε περίπου 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) για το σώμα σου και 1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) για το πρόσωπο και το λαιμό σου.
  • Άφησε το αντηλιακό να στεγνώσει πριν βγεις στον ήλιο και εφάρμοσε το ξανά κάθε δύο ώρες.
  • Χρησιμοποίησε αντηλιακό για τα χείλη με ελάχιστο SPF 15 και εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες.
  • Ενισχύστε την διατροφής σου με φρούτα και λαχανικά
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet