Τα Χριστούγεννα πέρασαν, έρχεται όμως η Πρωτοχρονιά! Έχεις ήδη βγει πολύ, έχεις σίγουρα δει πολύ κόσμο και σίγουρα έχετε κανονίσει πολλά και διάφορα και για τις επόμενες ημέρες! Το άλλο σίγουρο είναι πως έχεις γνωστούς, φίλους, συναδέλφους άρρωστους και δεν ξέρεις πως θα προστατευτείς! Δεν χρειάζεται να ζήσουμε γιορτές όπως πριν μερικά χρόνια που είχαμε τον Covid σε έξαρση. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να κολλήσεις κάποια γρίπη αυτές τις γιορτές!

Εμβόλιο!

Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική λύση από αυτή. Το εμβόλιο αρχίζει και γίνεται δραστικό μετά από 10 ημέρες. Εάν κολλήσεις λοιπόν μπορεί και να μην εμφανίσεις καθόλου συμπτώματα ή να το περάσεις πολύ ελαφριά.

γρίπη

Άνοιξε το παράθυρο

Οι ιώσεις και η γρίπη μεταδίδονται με σταγονίδια που αιωρούνται στον αέρα, που τα εισπνεύσουμε και μολυνόμαστε. Ο συχνός αερισμός των χώρων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο.

Χρησιμοποίησε χαρτομάντιλο

Θες να βήξεις ή να φταρνιστείς; Έχε μαζί σου το χαρτομάντιλό σου ή έστω το μανίκι σου, ψηλά στον αγκώνα. Έτσι θα περιορίσεις την εξάπλωση του ιού που έχεις και ζήτα κι από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Πλένουμε χέρια (πολύ σχολαστικά)

Μπορεί να μην είμαστε πια τόσο αυστηροί με τον Covid αλλά τα χεράκια μην τα ξεχνάμε όταν γυρνάμε στο σπίτι! Και εκτός σπιτιού όσο πιο συχνά μπορούμε χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.

γρίπη

Μάσκα

Όλοι έχουμε σιχαθεί να φοράμε μάσκα αλλά έστω στο γραφείο όταν κάποιος είναι άρρωστος ή στο ταξί ή όπου δεν μας προκαλεί δυσφορία ας τη φοράμε!

Στο τραπέζι…

Δεν μοιραζόμαστε μαχαιροπήρουνα και ποτά γιατί είναι σίγουρη η ανταλλαγή μικροβίων.

Διάβασε ακόμα: 5 φυσικοί τρόποι να ενισχύσεις τη σεροτονίνη σου και να νιώσεις πιο χαρούμενη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet