Το «κρυμμένο» ή σπλαχνικό λίπος, είναι το περιττό βάρος που αποθηκεύεται στην κοιλιά και είναι τυλιγμένο γύρω από όργανα όπως το συκώτι και τα έντερα. Το κρυμμένο λίπος μπορεί να αυξήσει τους κίνδυνο για την υγεία μας, με καρδιακές παθήσεις, προβλήματα γονιμότητας, καρκίνο, ηπατική νόσο, διαβήτη τύπου 2 και άλλα. Υπάρχουν πολλές αιτίες κρυφού λίπους, όπως η διατροφή και ο καθιστικός τρόπος ζωής, αλλά υπάρχουν και άλλοι βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν επίσης. Οι ειδικοί μας τις αποκαλύπτουν παρακάτω.

1. Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

λίπος

Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν νόστιμη γεύση και μπορεί να μη σου φαίνονται τόσο κακή ιδέα, αλλά σύμφωνα με την Kaley Birge, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και Πιστοποιημένη Personal Trainer, μπορούν να προκαλέσουν σπλαχνικό λίπος. «Η απώλεια βάρους έχει συχνά εξηγηθεί ως μια απλή εξίσωση – πρόσληψη θερμίδων και καύση θερμίδων. Ωστόσο, στην πράξη, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Από τις καθιστικές δουλειές μας, στις διαφημίσεις παντού γύρω μας, στους κατασκευαστές τροφίμων που σχεδιάζουν προϊόντα διατροφής για να κοροϊδέψουν την ψυχολογία του εγκεφάλου μας, μπορούμε εύκολα να ξεγελαστούμε από ένα έλλειμμα θερμίδων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε λοιπόν,  τις λιγότερο προφανείς αιτίες των κρυφών θερμίδων, ώστε οι προσπάθειές μας για απώλεια λίπους να μην πάνε χαμένες.

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι ακαταμάχητα, καθιστώντας δύσκολη τη διακοπή της κατανάλωσης τους. Ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών των τροφίμων περιλαμβάνουν την προσθήκη ζάχαρης, αλατιού και λίπους. Επίσης συνήθως υπολείπονται  φυτικών ινών και νερού που έχουν τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι χρήσιμα για την υγιή διαχείριση βάρους. Αντίθετα, δοκίμασαι να ενσωματώσεις περισσότερα μη επεξεργασμένα τρόφιμα στη διατροφή σου, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως φασόλια, όσπρια, κρέας και γαλακτοκομικά. Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς χορτάτη γρηγορότερα και για περισσότερο και φυσικά θα μειώσουν τη συσσώρευση λίπους από την υπερκατανάλωση».

2. Τρόφιμα και ποτά με προσθήκη ζάχαρης

λίπος
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet