Em Clarkson είναι μία από τις πιο διάσημες influencer,  κι ένας από τους λόγους είναι πως δεν μασάει τα λόγια της και κάνει expose όλον τον πλαστό κόσμο των social. Η συγκεκριμένη κοπέλα είναι σίγουρα μια υγιής ύπαρξη στα social όπου βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με σώματα που έχουν τέλειες αναλογίες, με πρόσωπα που είναι γεμάτα φίλτρα και τέλειες ζωές. Πολλές φορές στα Podcast της καλεί τον κόσμο να αποδεχτεί το σώμα του όπως είναι βελτιώνοντας ταυτόχρονα την υγεία του.

Σε ένα από τα τελευταία της reel αποκαλύπτει πως οι αγαπημένες influencer και celebrities αλλάζουν το σώμα τους κι όπως είναι φυσικό το video έγινε αμέσως viral. Στο video η Em δείχνει πως λειτουργεί ουσιαστικά αυτή η εφαρμογή: μικραίνει τη μέση της, φαρδαίνει λίγο τους γοφούς της, κάνει τον εαυτό της λίγο ψηλότερο. «Είναι πολύ εύκολο να κοροϊδέψεις, μπορεί τώρα που σας το έδειξα να πειράχτηκαν και τα πράγματα πίσω μου όμως αν είχα κάτσει να κάνω σοβαρό editing πάνω σε λευκό τοίχο δεν θα καταλαβαίνατε τίποτα. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με προσοχή!», έγραψε στη λεζάντα.

Στο βίντεο λέει: «Προφανώς και ξέρατε πως οι περισσότεροι επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους, όμως πιστεύω ότι δεν έχουμε εκτιμήσει ακριβώς το μέγεθος της επεξεργασίας». Παλαιότερα είχε εξηγήσει πώς πολλές διάσημες γυναίκες των social έχουν πολύ ωραία σώματα που όμως διατηρούν με πολύ μεγάλα έξοδα! «Όταν βλέπεις μια καλογυμνασμένη γυναίκα στο Instagram προφανώς δεν σκέφτεσαι εκείνη την ώρα πως πληρώνει έναν πολύ ακριβό γυμναστή, πως κάποιος της ετοιμάζει ειδικά γεύματα όλες τις ώρες της ημέρας γιατί η πρώτη σου σκέψη είναι να πεις ‘’Τι ωραίο σώμα, μακάρι να είχα κι εγώ’’. Προφανώς όταν μιλάω για body positivity, δεν εννοώ να συνεχίσουμε να τρώμε ανθυγιεινές τροφές χωρίς καθόλου άσκηση. Εννοώ πως πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας και να το προσέχουμε!»

Όλοι έχουμε δικαίωμα στη διαφορετικότητά μας. Το λέμε πολλές φορές κι όμως δεν το έχουμε κατανοήσει πλήρως. Κανένα σώμα στον πλανήτη δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο και δεν έχει τις ίδιες ανάγκες. Η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια και πολλές φορές οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. «Μπορώ να σταθώ εδώ μπροστά σας με το κανονικό μου σώμα ή να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή για να μικρύνω τη μέση μου, να μεγαλώσω τους γλουτούς μου, να με κάνω ψηλότερη, να αδυνατίσω τα πόδια μου, μπορώ να αλλάξω μέχρι και τον λαιμό και τους ώμους μου και το πιο αστείο είναι ότι μπορώ να το κάνω και σε live μετάδοση και να με βλέπετε να κουνιέμαι με το νέο μου σώμα».

Σίγουρα μπορεί σε κάποιον να έχει τύχει να δει έναν άνθρωπο από κοντά και οριακά να μην τον αναγνωρίσει από την επεξεργασία και τα φίλτρα. Πλέον, εκτός από τα βασικά μπορείς να αλλάξεις τη δομή του προσώπου σου μέχρι και το χρώμα των ματιών σου. Είναι κάπως τρομακτικό! «Μπορώ να υπάρχω διαδικτυακά, σε ένα σώμα που δεν μου ανήκει. Μπορώ μέχρι και να αλλάξω το πρόσωπό μου, όλη του τη δομή, το χρώμα των ματιών μου, τον τόνο της επιδερμίδας μου…»

Ο καθένας μπορεί να δείχνει όπως θέλει μέσω των εφαρμογών αλλά πόσο υγιές είναι να ζεις σε έναν ψεύτικο κόσμο; Η body positivity influencer κλείνει λέγοντας: «Σας παρακαλώ να θυμάστε αυτό: Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς ανασφάλεια για το σώμα σου, επειδή είδες κάτι στο Instagram, δεν σημαίνει ότι είναι αληθινό. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις μια εικόνα»… 

Διαβάστε επίσης: Η βιομηχανία της μόδας έχει κάνει όντως πρόοδο με τo body positivity;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet