Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ξεφύγουμε από τον στόχο μας! Στη ζωή οι ανάγκες, οι επιθυμίες και τα σχέδιά μας αλλάζουν συνεχώς. Είναι πολύ εύκολο λοιπόν να παρεκκλίνουμε από τους προσωπικούς μας στόχους, είτε προσπαθώντας να υιοθετήσουμε το στόχο που πέτυχε κάποιος άλλος, είτε επειδή θέλει κόπο να επιτευχθεί, είτε για πολλούς άλλους λόγους.

Η coach αυτοπεποίθησης  Esther Stanhope δημιούργησε τον όρο «compare and despair», δηλαδή «σύγκρινε και απελπίσου», όταν συνειδητοποίησε πως το να συγκρίνει τον εαυτό της με τα επιτεύγματα άλλων γυναικών την κατέστρεφε ψυχολογικά. Έτσι δημιούργησε ένα πλάνο 5 βημάτων που θα σε βοηθήσουν να «απενεργοποιήσεις» αυτές τις σκέψεις και να επικεντρωθείς στο δικό σου μονοπάτι.

δρόμο

1.Διερωτήσου: «Πως αισθάνομαι για τον εαυτό μου;»

Είναι αστείο, γιατί περιέργως το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλο δεν αφορά σε καμία περίπτωση το άλλο άτομο αλλά το πόση αυτοπεποίθηση έχεις.

2.Γράψε τα προτερήματά σου

«Σε τι είμαι καλή;», «Ποια είναι τα top προτερήματά μου;» «Πως περιγράφουν την προσωπικότητά μου οι φίλοι και συγγενείς;» «Εάν μου έβαζα ένα hashtag ποιο θα ήταν αυτό;»

3.Αποφάσισε τι θες

Σκέψου 3 πράγματα που θα ήθελες να πετύχεις μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα είτε μεγάλα είτε μικρά πχ: «να σταματήσω το κάπνισμα», «να κάνω γιόγκα κάθε μέρα», «να ξεκινήσω να συγκεντρώνω το τάδε ποσό».

4.Ακολούθησε το δικό σου μονοπάτι

Όταν έχεις ολοκληρώσει το βήμα 2 και 3 θέσε μικρά καθημερινά task που θα σε οδηγήσουν σταδιακά να πετύχεις τους στόχους αυτούς. Ακόμα κι αν μερικές μέρες ξεφύγεις από το μονοπάτι που έχεις ορίσει, είναι οκ! Δεν μπορούμε κάθε μέρα να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας!

5.Πάντα να θυμάσαι: «Δεν χρειάζεται να είμαι τέλεια»

Άσε τους άλλους να γιορτάζουν τις δικές του επιτυχίες και απλά συγκεντρώσου στον δικό σου δρόμο. Μόλις εξασκηθείς στο να έχεις εμπιστοσύνη στο μονοπάτι που η ίδια χάραξες και προγραμμάτισες, θα αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και θα ξεκινήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου λιγότερο με τους άλλους. Έτσι θα φτάσεις σε ένα σημείο να απολαμβάνεις ουσιαστικά την επιτυχία των φίλων σου αλλά προπάντων τη δική σου!

δρόμο

Διαβάστε επίσης: 4 τρόποι για να δώσετε περισσότερο νόημα στη δουλειά σας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!