Η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για το δώρο της μητρότητας, την ζωή της ως σύζυγος πολιτικού αλλά και την επαγγελματική της καριέρα.

Αρχικά, μίλησε για τη σύγχονη εποχή και τη θέση που έχει η γυναίκα: «Θεωρώ ότι οι εποχές αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Έτσι κι αλλιώς η γυναίκα από τη φύση της είναι πολύπλευρο πλάσμα. Αναγκαστικά η εποχή επιτάσσει να φοράμε πολύ περισσότερα καπέλα και να ακροβατούμε καθημερινά ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και με αυτό που μπορούμε. Ακόμα και το εργασιακό περιβάλλον δεν έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια, από το μισθολογικό χάσμα μέχρι τα στερεότυπα που επικρατούν σε έναν χώρο εργασίας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επαγγελματική της καριέρα και αποκάλυψε ότι έχει αλλάξει πολλούς και διαφορετικούς τομείς. «Αν σκεφτώ ότι εργάζομαι από τα 18, θεωρώ ότι έχω αλλάξει πολλές καριέρες και έχω επανεφεύρει τον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια πολλές φορές. Πειραματίστηκα σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς, διαφορετικούς μεταξύ τους. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να πουλήσω, όταν είχα την εταιρεία με τα καλλυντικά, όταν ερχόταν κάποιος γνωστός ή γνωστή μου στο κατάστημα να αγοράσει κάτι, ένιωθα ντροπή, κρυβόμουν, έβαζα τα κορίτσια να μπουν μπροστά.. Είχα ανέκαθεν μια ενοχή στο να πω ότι κάνω κάτι καλά, ότι είμαι καλή σε κάτι, ενώ αν μου πεις ότι θέλεις να κάνω κάτι για σένα, μπορώ να σε “πουλήσω” καταπληκτικά…».

Στην συνέχεια ρποσέθεσε: «Γενικά, μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ταπεινοί, που μέσα σε όλη αυτή την καθημερινότητα δεν αγγίζονται από σπουδαιοφάνεια. Για μένα έπαιξαν σημαντικό ρόλο και μου έδωσαν δύναμη, χωρίς να το γνωρίζουν, τα παιδιά μου… Είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης. Όταν δεν είσαι μόνος σου, και δεν έχεις την ευθύνη μόνο του εαυτού σου, αλλά έχεις τρία παιδιά, όταν τα πράγματα αλλάζουν λίγο βίαια στη ζωή σου, υπάρχουν κάποιοι μηχανισμοί που ενεργοποιούνται και σε κάνουν να πάρεις το ρίσκο, να βουτήξεις σε νερά που δεν ξέρεις, να μάθεις γρήγορα…».

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι πολύ δύσκολο όταν συμβαίνει. Εμπεριέχει φόβο για το άγνωστο, όμως μέσα από τις δυσκολίες – και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό – έμαθα πολλά πράγματα για μένα. Και ανακάλυψα ότι είχα δυνατότητες που δεν πίστευα ποτέ ότι υπάρχουν».

Σε άλλο σημείο, μιλώντας για τη γέννηση του τέταρτου παιδιού της, η Τζένη Μπαλατσινού εξομολογήθηκε: «Το ότι έγινα ξανά μητέρα σε μια μεγάλη ηλικία, και μετά από τρία παιδιά, ήταν κάτι που δε φανταζόμουν ποτέ, ούτε ήταν προγραμματισμένο. Στην αρχή ήμουν αγχωμένη για το αν θα μπορώ να είμαι το ίδιο δοσμένη σε αυτή τη νέα κατάσταση. Δεν περίμενα ότι αυτά τα συναισθήματα θα γεννηθούν ακόμα πιο συνειδητά λόγω της ωριμότητας».

«Δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαι ευλογημένη. Είναι ό,τι ωραιότερο μπορεί να συμβεί, ακόμα και σε αυτή την ηλικία. Είναι όλα διαφορετικά, τα ξαναζώ από την αρχή, γιατί είμαι κι εγώ διαφορετική… Η μητρότητα είναι το πιο σπουδαίο, το πιο σημαντικό, το πιο ουσιαστικό αποτύπωμα που μπορώ να αφήσω πίσω στον κόσμο είναι τα παιδιά μου, κι ακόμα περισσότερο η αγάπη που μπορώ να αφήσω στα παιδιά μου. Αυτή είναι η περιουσία που μπορεί να αφήσει κάποιος, αγάπη, κατανόηση, να εξελίξω τον εαυτό μου μαθαίνοντας από τα παιδιά μου… Δεν υπάρχει καλύτερο πανεπιστήμιο ζωής από τη μητρότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μαίρη Συνατσάκη: Μιλά για την πρώτη της ερωτική επαφή: «Δεν σήμαινε τίποτα, ήταν κρίμα»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet