Εάν μπορούσες να πας πίσω στον χρόνο και να δόσεις μια επαγγελματική συμβουλή στον εαυτό σου, ποια θα ήταν αυτή; Πολλές φορές αναπολούμε το παρελθόν και βρίσκουμε κάποια πράγματα που θα θέλαμε να έχουμε κάνει διαφορετικά! Δυστυχώς όμως η εμπειρία αποκτάται με λάθη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Φυσικά, συνετό είναι να κρατάμε πάντα ανοιχτά τα αυτιά μας για συμβουλές από ανθρώπους που έκαναν λάθη και πέτυχαν!

5 γυναίκες CEOs μοιράζονται συμβουλές καριέρας που αν μπορούσαν θα έδιναν στον νεότερο εαυτό τους.

γυναίκες

Αnna-Katrina Shedletsky – CEO και Ιδρύτρια της εταιρίας Instrumental

«Αποδεχτείτε την πραγματικότητα. Μερικές φορές τα πράγματα δεν καταλήγουν όπως θα θέλαμε. Αυτό όμως είναι μέσα στη ζωή και πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου για να το αποδεχτείς! Σίγουρα θα υπάρξουν εκπλήξεις στον δρόμο σου που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς! Σημαντικό για την καριέρα σου είναι να μάθεις να διαπραγματεύεσαι. Συνειδητοποίησα την αξία της διαπραγμάτευσης στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Άρχισα να βλέπω τόσα πολλά που δεν έβλεπα πριν. Η ικανότητά σου να διαπραγματεύεσαι με ψυχραιμία θα σε βοηθήσει να γίνεις αποτελεσματικό μέλος μιας ομάδας και αργότερα να διοικήσεις τη δική σου.»

Ellison Anne Williams – CEO και Ιδρύτρια, Enveil

«Δεν χρειάζεται να είσαι συνέχεια μαθητής των λαθών σου. Τα λάθη είναι ΟΚ και σε βοηθούν να …σε «ανακαλύψεις» καλύτερα. Όμως, είναι σημαντικό να μάθεις να ακούς και ίσως γλιτώσεις από κάποια χτυπήματα! Έχω υπάρξει τυχερή και ήμουν δίπλα σε φανταστικούς μέντορες και συναδέλφους που με βοήθησαν να δημιουργήσω αυτό που ονειρευόμουν. Σε κάθε βήμα στάθμισε τις επιλογές σου και σκέψου ποια θα σε κάνει να μάθεις κάποια πράγματα και όχι μόνο το πού θα οδηγηθείς. Μια επιτυχημένη καριέρα είναι το σύνολο όλων αυτών των επιλογών. Η καριέρα σου δεν θα είναι πάντα μια ευθεία γραμμή που από το Α πας στο Β! Περιπτώσεις που δεν μπορείς να ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα, μπορεί να αποδειχθούν και πιο ενδιαφέρουσες!»

Ponsi Trivisvavet – CEO, Inari

«Πρώτον, θα έλεγα στον εαυτό μου να μην συμβιβαστεί ποτέ. Μπορείς να βρείτε κάτι που αγαπάτε και που δημιουργεί ευρύτερο αντίκτυπο. Αυτά τα δύο πράγματα δεν αλληλοαποκλείονται. Είμαι παθιασμένη με την παγκόσμια γεωργία και είμαι ευγνώμων που η δουλειά μου στην Inari μου δίνει τη μοναδική ευκαιρία να συνεισφέρω στο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων. Η άλλη συμβουλή που θα έδινα στον νεότερο εαυτό μου είναι ότι είναι έξυπνο –όχι κλισέ– να κάνει μεγάλα όνειρα και να κυνηγάει ευκαιρίες για να τα πραγματοποιήσει! Όταν έχεις μεγάλους στόχους, δεν έχει σημασία πόσο σκληρά θα δουλέψεις ή πόσες φορές θα πέσεις κάτω. Ο στόχος σου θα σε βοηθήσει να σηκωθείς και να προχωρήσεις μπροστά.»

γυναίκες

Diana Paredes – CEO και Ιδρύτρια, Suade

«Το άγχος δεν βοηθάει πουθενά! Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε μία φορά που το άγχος μου με βοήθησε στο να ανατρέψω οποιαδήποτε κατάσταση! Το να ξοδεύεις χρόνο σε υποθετικά ή και αρνητικά σενάρια δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό. Το να προετοιμάζεσαι για ένα γεγονός, είναι πολύ διαφορετικό από το να ανησυχείς για αυτό!

Το αρκετά καλή είναι καλύτερο από το τέλεια! Η τελειότητα δεν υπάρχει! Δεν χρειάζεται κάτι να αγγίζει το 100%. Ένα 80% είναι καλό (αν θέλετε να μιλήσουμε με ποσοστά). Ο τέλειος δεν είναι ούτε ευέλικτος ούτε ήρεμος κι έτσι ούτε αποτελεσματικός. Αυτός που έχει περιθώρια λάθους μπορεί και βελτιώνεται, ακούει την ομάδα και είναι ανοιχτός σε ιδέες. Αυτό φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.» 

Netta Korin – συνιδρύτρια, Orbs

«Εκτός των άλλων τόλμα! Μην αφήσεις τον φόβο σου να μπει ανάμεσα σε σένα και στην επίτευξη των στόχων σου! Αυτοί που είναι πιο επιτυχημένοι από εσένα αυτή τη στιγμή, έχουν ένα παραπάνω ατού από εσένα: εμπειρία! Όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσεις δεν θα είναι εύκολο! Αυτό που πρέπει να σε διαχωρίσει από τους άλλους είναι η στοχοπροσήλωσή σου και το πώς θα διαχειριστείς τις εμπειρίες που κέρδισες! Κάθε λάθος που σε πόνεσε, κάθε βήμα που μπορεί να σε ντρόπιασε, είναι η ευκαιρία να βελτιωθείς- και θα βελτιωθείς! Αποδέξου τις δυσκολίες και μην φοβάσαι! Όταν τα καταφέρεις, μείνε ταπεινή και να θυμάσαι από πού ξεκίνησες!»

γυναίκες

Διάβασε επίσης: Αλλαγή καριέρας στα 40; 5 tips από τον career coach για να πετύχει!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet