Ας ξεκινήσουμε και ας πάρουμε για παράδειγμα τους Γάλλους, οι οποίοι έχουν την φήμη ότι κάνουν αρκετό σεξ. Τέσσερεις στους 10 Γάλλους κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα, αποκαλύπτει νέα έρευνα. Μάλιστα, 3 στους 4 ερωτηθέντες (για την ακρίβεια ποσοστό 76%) δήλωσαν ότι έκαναν μόνο μία φορά σεξ το τελευταίο δωδεκάμηνο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και μισό αιώνα στη Γαλλία.

Γιατί κάνουμε λιγότερο σεξ

Αυτή η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους νέους Γάλλους: περισσότερο από το ένα τέταρτο των σεξουαλικά μυημένων ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών ανέφεραν ότι δεν είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο χρόνο – ποσοστό πενταπλάσιο από ό,τι πριν από είκοσι χρόνια. Όσο για τους νέους που έκαναν σεξ, κατά μέσο όρο οι μισοί εξ αυτών είχαν μόνον μια σεξουαλική επαφή την εβδομάδα – αριθμός πολύ χαμηλότερος όσον αφορά στα άτομα ηλικίας 25 έως 50 ετών.

Περίπου το 54% των ενήλικων γυναικών και το 42% των ανδρών λένε ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ζουν με κάποιον σε μια καθαρά πλατωνική σχέση. Πράγμα που ισχύει για ένα στα τέσσερα άτομα σε σχέση, που παραδέχεται ότι δεν έχει πλέον σωματική οικειότητα με τον ή την σύντροφό του.

Σεξ: Γιατί κάνουμε όλο και λιγότερο;

2 στις 3 Γαλλίδες ζουν άνετα χωρίς σεξ

Αν και δεν έχει εκλείψει τελείως το συζυγικό καθήκον, η έρευνα αυτή υπογραμμίζει το αυξανόμενο ποσοστό των Γάλλων που καταφέρνουν να απελευθερωθούν από μια ορισμένη σεξουαλική κανονικότητα και ιδιαίτερα από τις κοινωνικές επιταγές που δεσμεύουν αναγκαστικά το ζευγάρι σε μια έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, παρατηρούν οι ερευνητές.

Όσον αφορά, ωστόσο, στο θέμα της αποχής από το σεξ παραμένουν πολύ έντονες οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Δύο στις 3 Γαλλίδες δήλωσαν ότι μπορούν εύκολα να ζήσουν χωρίς σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες κυμαίνεται γύρω στο 50%.

Ταυτόχρονα η παρατεταμένη απουσία σεξουαλικών σχέσεων δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στους άνδρες (60%) παρά στις γυναίκες (30%), πράγμα που σημαίνει ότι η σεξουαλικότητα κατέχει μια πολύ μικρότερη θέση στη ζωή των γυναικών.

Σεξ: Γιατί κάνουμε όλο και λιγότερο;

Γιατί δεν κάνουμε σεξ

Ο χρόνος που αφιερώνουμε στο κινητό μας φαίνεται ότι ανταγωνίζεται ξεκάθαρα τον χρόνο που αφήνουμε από την δύσκολη καθημερινότητά μας για να κάνουμε σεξ καθώς οι οθόνες όχι μόνο προσφέρουν ένα μέσο για την κάλυψη των αναγκών του ατόμου για κοινωνικότητα ή/και σεξουαλικότητα, αλλά τείνουν και να τρώνε τον χρόνο που περνούν τα ζευγάρια μαζί, υπογραμμίζουν οι ερευνητές. Μήπως ήρθε η ώρα για ένα digital detox στην κρεβατοκάμαρά μας;

Διαβάστε επίσης:

Ρωτήσαμε κι εσείς απαντήσατε: Οι πιο άβολες στιγμές στο σεξ

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet