Όταν μιλάμε για διάρκεια του σεξ, οι γνώμες και οι απόψεις είναι πολλές και διάφορες, Yπάρχει σωστός χρόνος; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις απόψεις των ειδικών αλλά και έρευνες που έχουν γίνει για την ”σωστή΄΄ διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Πριν αρχίσεις να ανησυχείς, διάβασε παρακάτω και πάρε τις αποφάσεις σου.

διάρκεια στο σεξ

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του, ιδιαίτερες προτιμήσεις όσον αφορά το σεξ. Ο Dr. Crystal Dilworth προσπάθησε να καταλάβει ποια είναι η γνώμη της επιστημονικής κοινότητας για το χρόνο ενδοκολπικής εκσπερμάτωσης ή, απλά, πόση ώρα πρέπει να κάνουν σεξ τα ζευγάρια. Προσπαθώντας να βρει μια απάντηση, ανακάλυψε ότι οι έννοιες τις «σωστής διάρκειας» σε σχέση με το φύλο έχουν αλλάξει δραστικά με τις κοινωνικές προσδοκίες γύρω από αυτό

Στα τέλη του 1940 το 75% των ανδρών ανέφεραν ότι η “τυπική” σεξουαλική επαφή διαρκούσε περίπου 2 λεπτά. Στις μέρες μας, αυτή η χρονική διάρκεια σημαίνει πρόωρη εκσπερμάτωση.

Ερεύνα: Σύμφωνα με την ερεύνα, ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες σχετικά με τη μέση διάρκεια του σεξ, η κολπική επαφή διαρκεί περίπου 5,4 λεπτά πριν την εκσπερμάτιση του άνδρα. Από τρία έως 13 λεπτά θεωρείται μια φυσιολογική διάρκεια για το κολπικό σεξ, σύμφωνα με ειδικούς που διενήργησαν σχετική έρευνα το 2005, ενώ πρόσφατη μελέτη του 2020 υποστηρίζει ότι η μέση γυναίκα χρειάζεται 13,41 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ με έναν ερωτικό σύντροφο.

διάρκεια στο σεξ

Υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ;

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ, εκτός από αυτό που κάνει τον καθένα να αισθάνεται καλύτερα. Ο ειδικός υποστηρίζει πως κατά μέσο όρο τα 7 έως 13 λεπτά είναι μια «επιθυμητή» διάρκεια για το κολπικό σεξ, με το 1 έως 2 λεπτά να θεωρείται «πολύ λίγο», ενώ τα 3 έως 7 λεπτά να θεωρούνται «επαρκής χρόνος» και τα 10 έως 30 λεπτά να θεωρούνται «πολύ».

διάρκεια στο σεξ

Υπάρχουν διάφορες απόψεις και γνώμες σχετικά με αυτό που θεωρείται ιδανικό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συμφωνία για το αν τελικά το μεγαλύτερης διάρκειας σεξ είναι καλύτερο ή χειρότερο.

Τέλος, μια ερεύνα καταλήγει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που βρίσκονται σε σχέση θέλουν περίπου 18-19 λεπτά σεξουαλικής πράξης.

Ας κρατήσουμε ότι δεν έχει σημασία η διάρκεια, αρκεί και οι δύο να βγαίνουμε ικανοποιημένοι από τη… διαδικασία!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet