Υπάρχουν φαινομενικά ασήμαντα λάθη που μπορεί να θέσουν μια σχέση σε κίνδυνο. Και υπάρχουν και εκείνα, τα πιο σοβαρά που μπορούν πραγματικά να καταστρέψουν έναν γάμο. Αν λοιπόν, θέλεις να διαφυλάξεις τη σχέση σου με τον άνθρωπο που ξεκινήσατε να φτιάξετε μαζί τη δική σας δυνατή ομάδα- με παπά και με κουμπάρο- δώσε προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες που δεν πρέπει να υποτιμάς.

γάμο
Hands of caucasian male wearing white t-shirt who is about to taking off his wedding ring.

5 επικίνδυνα λάθη σε ένα γάμο

Σε κανένα ζευγάρι δεν λείπουν οι καβγάδες και οι παρεξηγήσεις. Μερικές φορές οι απόψεις είναι αντικρουόμενες, μερικές φορές δεν υπάρχει υπομονή και άλλες πάλι παγιδεύεσαι στη φρενίτιδα της = ρουτίνας. Πώς όμως θα απολαύσεις έναν ευτυχισμένο γάμο και να τον δεις να μακροημερεύσει;

#1 Η μνησικακία είναι το πρώτο τοξικό συναίσθημα σε μια σχέση. Εάν ο σύντροφός σου σε απάτησε, δεν είναι εύκολο να τον συγχωρήσεις, είναι πολύ κατανοητό. Υπάρχουν γυναίκες που μόλις ανακαλύψουν την εξωσυζυγική σχέση του συζύγου τους, δεν το σκέφτονται δεύτερη φορά και είναι έτοιμες να βάλουν ένα τέλος στον γάμο. Άλλες, από την άλλη, προτιμούν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο σύντροφό τους, ελπίζοντας να αφήσουν στην άκρη αυτό που συνέβη παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί. Πως όμως θα είσαι σίγουρη ότι αυτό το θέμα πραγματικά έχει λήξει για εσένα;

Το να σκέφτεσαι τι συνέβη διαρκώς, να έχεις το σύζυγό σου στη “μπούκα” συνέχεια, να επαναφέρεις το θέμα κάθε φορά που βρίσκεις την αφορμή ή να αναζητάς «εκδίκηση», δεν θα κάνει καλό ούτε σε εσένα, ούτε στο γάμο σας. Εάν θέλεις πραγματικά να ξαναπιάσετε τη ζωή σας από την αρχή, πρέπει να προσπαθήσεις σοβαρά να αφήσεις το παρελθόν στην άκρη – κι εκείνος εθίσεις. Διαφορετικά, ο γάμος σας θα καταρρεύσει με μαθηματική ακρίβεια. Πρέπει να διαλέξεις τι αντέχεις: Θα δώσεις δεύτερη ευκαιρία ή δεν μπορείς καν να το διανοηθείς;

γάμο

#2 Ο γάμος απαιτεί εμπιστοσύνη, επομένως η ανέντιμη συμπεριφορά προς το σύντροφό σου αποδεικνύεται ένα άλλο σοβαρό λάθος, ικανό να καταστρέψει τη σχέση σας. Μην παραλείπεις λεπτομέρειες, απόφυγε τα ψέματα και μην λες μισές αλήθειες. Κάποια στιγμή όλα αποκαλύπτονται και μπορεί να βρεθείς πολύ εκτεθειμένη απέναντι στο σύζυγό σου.

#3 Προσοχή στους εθισμούς, γιατί συχνά καταστρέφουν τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των συζύγων. Τα προβλήματα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ ή το τζόγο μπορεί να θέσουν τη σχέση σε κίνδυνο, ειδικά αν ο ένας από τους δύο το αγνοεί ή δεν του δίνει τη σημασία που απαιτείται.

$4 Αγάπη σημαίνει σεβασμός και καμία βία δεν έχει θέση εδώ. Οι καταχρήσεις, οι επιθέσεις, οι απειλές, οι ψυχολογικές πιέσεις δεν έχουν καμία σχέση με το αγνό συναίσθημα της αγάπης. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας και πολλές που φοβούνται να αναφέρουν αυτό που βιώνουν. Κάνοντας αυτό όμως,, κάνουν το πρώτο βήμα για να βάλουν ένα τέλος σε μια άρρωστη και επώδυνη σχέση.

γάμο

#5 Οι αλλαγές μερικές φορές είναι τρομακτικές. Σε μια σχέση μεγαλώνετε μαζί και μερικές φορές αλλάζετε. Μερικές φορές συνεχίζεις προς την ίδια κατεύθυνση, άλλες δεν αναγνωρίζεις ούτε τον εαυτό σου, πόσο μάλλον τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Οι δρόμοι φαίνεται πως χωρίζουν και αλλάζουν οι προτεραιότητες όταν: οι σύζυγοι δεν είναι πρόθυμοι να καταλάβουν ο ένας τον άλλον, να ακούσουν ο ένας τον άλλον, να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον και να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς.

Τι κάνει όμως, ένα γάμο ευτυχισμένο;

Πιστεύεις στο «για πάντα»; Θέλεις μια παραμυθένια αγάπη; Εκτός από το να αποφύγεις τα λάθη που θα μπορούσαν να καταστρέψουν το γάμο σας, ακολούθησε και αυτές τις συμβουλές. Και οι δύο:

γάμο
  • Δώστε σημασία στο διάλογο: η συνομιλία με τον σύντροφό σου είναι μια απλή αλλά θεμελιώδης χειρονομία για την προσωπική και την ευημερία του ζευγαριού. Με αυτόν τον τρόπο, θα βρίσκεις πάντα έναν ώμο στον οποίο θα βασίζεσαι, θα ανακαλύψεις ένα ασφαλές καταφύγιο για οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά και τον καλύτερο φίλο με τον οποίο θα μοιραστείς τους μεγαλύτερους στόχους και τις χαρές σου. Όχι μόνο αυτό: το να μιλάτε ο ένας στον άλλο σημαίνει ότι γνωρίζεστε διαρκώς καλύτερα και να δυναμώνετε το δεσμό σας.
  • Σε περίπτωση τσακωμού ζητήστε διευκρινίσεις ο ένας από τον άλλον και λύστε το θέμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο κακό από το να πηγαίνεις για ύπνο με νεύρα.
  • Μην παραμελείτε στιγμές οικειότητας, να είστε πάντα ο εαυτός σας, μάθετε να μην εκνευρίζεστε για ανόητα πράγματα, μοιράστε εξίσου τις δουλειές του σπιτιού και τις άλλες υποχρεώσεις. Το να μιλάτε μεταξύ σας είναι πολύ σημαντικό, αλλά μερικές φορές είναι καλύτερο να σιωπάτε.

Διάβασε ακόμη: Τα 4 πιο κοινά λάθη που καταστρέφουν μια σχέση- Δεν είναι αυτά που νομίζεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet