«Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά. Αυτή η σχέση  θα είναι πραγματικά τέλειά. Δεν θα κάνω τα ίδια λάθη με την προηγούμενη». Αν σε αυτές τις προτάσεις αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, δεν είσαι μόνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινάμε μια σχέση με όλες τις καλές προθέσεις. Στην πορεία όμως, όταν ο πρώτος ενθουσιασμός καταλαγιάζει, αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορα θέματα. Για τα οποία βεβαίως ευθυνόμαστε εμείς.

Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που καταστρέφουν μια σχέση;

Δεν βάζεις τα όριά σου

Αυτή είναι μια πολύ κοινή συνήθεια τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Πίσω της και για τα δύο φύλα βρίσκεται η έλλειψη αυτοεκτίμησης. Απλώς στον καθένα εκδηλώνεται διαφορετικά.

Μερικοί άντρες πιστεύουν ότι για να πάει καλά μια σχέση πρέπει να υποκύπτουν σε όλα όσα θέλει η γυναίκα. Ότι αν αρχίσουν να διαφωνούν μαζί της, θα πάρουν πόδι. Τεράστιο λάθος. Οι γυναίκες θέλουν μια δυνατή προσωπικότητα, όχι ένα άβουλο ον. Φαίνεται λοιπόν, ότι οι άντρες υιοθετούν έναν από τους εξής δύο ρόλους: εκείνον που τα ανέχεται όλα ή εκείνον που γίνεται «δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, το αποτέλεσμα είναι η σχέση να μην ανθίζει και καταλήγουν να αγανακτούν με τη σύντροφό τους αντί να την αγαπούν.

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες, με τη διαφορά ότι οι γυναίκες σχεδόν πάντα εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους με τη μορφή παθητικής επιθετικότητας. Αντίστοιχα όμως, ένας άντρας με προσωπικότητα δεν θέλει μια γυναίκα που δεν μπορεί να σκεφτεί μόνη της ή που προσποιείται ότι συμφωνεί μαζί του και στη συνέχεια τον τιμωρεί με τις παθητικές επιθετικές τακτικές της.

σχέση

Γίνεσαι θυσία

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι η αγάπη απαιτεί θυσίες. Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις απαιτούν δουλειά και συμβιβασμούς, αλλά ποτέ δεν απαιτούν θυσίες. Γιατί; Η θυσία απαιτεί να εγκαταλείψεις κάτι που εκτιμάς περισσότερο για κάτι που εκτιμάς λιγότερο. Όταν συμβαίνει αυτό στις σχέσεις, γεννιέται δυσαρέσκεια και θυμός.

Τι πρέπει να κάνετε; Να κατανοήσετε ότι ο καθένας είχε μια ζωή και πριν από τον άλλον και να σεβαστείτε ότι δεν πρόκειται και δεν πρέπει να αλλάξει τα πάντα μόνο και μόνο επειδή το ζητάει μια νέα σχέση.

Για παράδειγμα, εάν ο σύντροφός σου έχει έναν φίλο με τον οποίο δεν ταιριάζεις. Τι κάνεις; Έχεις 3 επιλογές, αλλά μόνο η μια οδηγεί σε μια υγιή σχέση:

  1. Ζητάς από το σύντροφό σου να σταματήσει να είναι φίλος με αυτό το άτομο ως απαραίτητη θυσία που πρέπει να κάνει για να παραμείνει σε σχέση μαζί σου.
  2. Προσποιείσαι ότι δεν σε ενδιαφέρει μέχρι να ξεσπάσει μια μπόρα.
  3. Λες στο σύντροφό σου πώς νιώθεις και μαζί εξετάζετε πώς μπορείτε να συνεργαστείτε για να είστε και οι δύο OK. Συμφωνήστε σε μια πορεία δράσης που λειτουργεί και για τους δυο σας.

Ποτέ δεν πρέπει να αισθάνεσαι πίεση να θυσιάσεις κάτι που δεν θέλεις να εγκαταλείψεις για τον άλλον, εκτός εάν η σχέση αξίζει πολύ περισσότερο από τη θυσία. Όπως το να σταματήσεις το κάπνισμα στο σπίτι για παράδειγμα ή να μετακομίσεις σε άλλη περιοχή γιατί βολεύει περισσότερο.  Αλλά και πάλι, να το κάνεις επειδή το θέλεις και όχι επειδή πρέπει.

σχέση

Βασίζεσαι στην… τηλεπάθεια για να επικοινωνήσετε

Αυτό το λάθος το κάνουν και οι άντρες και οι γυναίκες. Οπότε, κύριοι, συνεχίστε να εκφράζετε πόσο υπέροχο θεωρείτε το κορίτσι σας και πόσο σας ενδιαφέρει. Αν δεν το πείτε, δεν θα το μάθει ποτέ. Κορίτσια, οι άντρες δεν μπορούν να μαντέψουν τι σας έχει ενοχλήσει. Πείτε το. Δεν καταστρέφεται κανένα παραμύθι επειδή θα μιλήσεις. Ξεπεράστε το.  Αν θυμώσετε μαζί του για κάτι, απλώς πείτε το.  Δεν σε αγνοεί. Απλώς δεν έχει πάρει χαμπάρι

Κορίτσια και αγόρια, είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ να δίνεται οδηγίες. Μόνο έτσι θα αποκτήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε. Κανένα φύλο δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό, οπότε φροντίστε να λέτε αυτό που θέλετε.

σχέση

Χαλαρώνεις πολύ γρήγορα

Μόλις λοιπόν περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός, αρχίζουμε να φτάνουμε στο σημείο να γινόμαστε ατημέλητοι και να παραχαλαρώνουμε. Ό,τι αγάπησε δηλαδή ο σύντροφός μας σε εμάς, αρχίζει να ξεθωριάζει.

Μέγα λάθος. Συνεχίσετε να κάνετε αυτά που κάνατε. Άντρες παραμείνετε ρομαντικοί και περιποιητικοί, κορίτσια, παραμείνετε απροσδόκητες και όμορφες. Δεν είναι ρηχό. Μια σχέση πριν γίνει γάμος και οικογένεια, οπότε και αρχίζουν να αλλάζουν πολλά πράγματα, είναι σημαντικό να διατηρεί ένα όμορφο μυστήριο, μια γλυκιά ανεμελιά. Αλλιώς είναι κάτεργο. Και δεν έχεις κανένα λόγο να το συνεχίζεις.  

Διάβασε ακόμη: Couple Therapy: οι ασκήσεις που μπορεί να σώσουν τη σχέση σας

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet