Όταν έρχεται ένας χωρισμός όλες μας γινόμαστε λίγο παραπάνω ”drama queens”. Ακούμε δακρύβρεχτα τραγούδια, κοιτάζουμε τις κοινές φωτογραφίες μας, πρήζουμε τις φίλες μας… Εντάξει υπερβάλουμε λίγο, αλλά όντως, η κατάσταση του χωρισμού είναι δύσκολη και επώδυνη και θέλει χρόνο και κάποια στάδια να περάσεις, για να τον ξεπεράσεις. Τι περισσότερες φορές όμως, είναι για καλό. Η ειδικός σχέσεων Rachael Pace μας εξηγεί τα 7 βήματα που πρέπει να διανύσουμε για να αρχίσει ο χωρισμός να γίνεται συνήθεια και να είναι λιγότερο επώδυνος.

Όταν το “εμείς” τελειώνει

Η πιο μεγάλη και πιο επώδυνη συνειδητοποίηση μετά τον χωρισμό είναι ότι τελειώνει το «εμείς» και ξεκινάς εκ νέου με το «εγώ». Πενθείς το ταίρι σου, πενθείς και τον εαυτό σου που χάθηκε μέσα στο χαμένο «εμείς».

χωρισμό

Το ”πριν”

Η συζήτηση πριν το χωρισμό ίσως είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, αφού θα επιτρέψει να κλείσουν δεύτερες σκέψεις και να διαλευκανθούν σκοτεινά σημεία. Το καλύτερο και για εσένα αλλά και για τη σχέση που είχατε, λοιπόν, είναι να συζητήσετε διεξοδικά πριν πάρετε την απόφαση. Αν αυτό δεν είναι έχει γίνει, αν χωρίσατε για παράδειγμα μετά από κάποιο καβγά, φροντίστε όταν ηρεμήσετε να συζητήσετε για το τι σας οδήγησε εκεί. Είναι σημαντικό να πείτε πως νιώθει ο καθένας για να μπει μια σωστή τελεία σε αυτή τη σχέση, ήρεμα και ώριμα. Από εκεί και έπειτα, ακολουθούν τα επόμενα βήματα:

Βήμα 1

  • Μην σκέφτεσαι μόνο τις καλές και όμορφες αναμνήσεις. Σκέψου αυτές που σε οδήγησαν στο χωρισμό. Απομυθοποίησε τον στο μυαλό σου και έτσι θα καταλάβεις ποιος ήταν πραγματικά και αν τελικά όντως ταιριάζατε.

Βήμα 2

  • Μην αρνείσαι την πραγματικότητα. Όσο πιο γρηγορά το καταλάβεις τόσο πιο γρηγορά θα επανέλθεις. Αποδέξου το χωρισμό και μην προσπαθείς να αλλάξεις την κατάσταση, ειδικά αν βλέπεις ότι από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Βήμα 3

  • Κάνε μια λίστα. Σκέψου και σημείωσε τα χαρακτηριστικά, τα συναισθηματικά, τα πλεονεκτήματα, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα έχει αξία σε μια σχέση. Τα είχε όλα αυτά η σχέση σας; Τώρα κάνε μια δεύτερη λίστα με τα δικά σου δυνατά στοιχεία, αυτά για τα οποία κάποιος πρέπει να νιώθει τυχερός που θα έχει στη ζωή του. Ο πρώην σύντροφος τα είχε εκτιμήσει;

Η διαδικασία της επούλωσης δεν μπορεί να ξεκινήσει αν διαρκώς το μυαλό σου είναι στους τρόπους για να ξανασμίξετε.

χωρισμό

Βήμα 4

  • Προσπάθησε να ξεχαστείς με αλλά πράγματα. Ξεκίνα μια δραστηριότητα ομαδική ή ατομική, μην αρνείσαι τις βόλτες με φίλους, τις εκδρομές, τη δράση. Γέμισε το πρόγραμμά σου, θα σε βοηθήσει.

Βήμα 5

  • Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να νιώσει όλα τα συναισθήματα, λύπη, θυμό, μετά απ’ όλα αυτά έρχεται και η αποδοχή και εκεί θα κατανοήσεις όλους τους λόγους για τους οποίους τελείωσε αυτή η σχέση.

Βήμα 6

  • Θυμήσου και τα άσχημα, συνήθως μετά τον χωρισμό εστιάζουμε μόνο στις όμορφες στιγμές. Δεν ήταν όλα τέλεια, γιατί αν ήταν, δε θα είχατε φτάσει σε αδιέξοδο εξαρχής.
χωρισμό

Βήμα 7

  • Τέλος, αν αποφασίσεις να ξαναβγείς στην αρένα του dating, κάνε το με προσοχή. Είναι σημαντικό να έχεις καταφέρει να ξεπεράσεις το χωρισμό σου πριν αρχίσεις να ξαναβγαίνεις ραντεβού.

Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι συνέχεια. Ίσως σε αυτή τη φάση να έχεις ανάγκη να μιλήσεις. Αυτό που θα σε βοηθήσει πραγματικά όμως είναι το να αναλάβεις και δράση.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet