Σου λέει ξαφνικά ότι δεν νιώθει καλά και θέλει να μείνει μόνος του για λίγο για να σκεφτεί. Σου λέει κιόλας ότι όλα είναι καλά μεταξύ σας, αλλά παρόλα αυτά θέλει το χώρο και το χρόνο του. Εσύ βέβαια έχεις πέσει από τα σύννεφα, έχεις μπερδεμένα συναισθήματα και δεν μπορείς να αποκωδικοποιήσεις τα λόγια και τη συμπεριφορά του. Τι να σημαίνουν άραγε;

μόνος

Θέλω να μιλήσουμε” ή “Θέλω να μείνω λίγο μόνος” ή “Θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ κάποια πράγματα”. Λογικά, όλες τα έχουμε ακούσει. Και κακά τα ψέματα, αυτές οι φράσεις είναι συνυφασμένες με το χωρισμό. Ακόμα κι αν δε σημαίνουν απαραίτητα πως η σχέση φτάνει στο τέλος της, είναι ένα σημάδι ότι ό άλλος κάτι έχει στο μυαλό του το οποίο σίγουρα δεν είχε μοιραστεί μέχρι σήμερα.

Ποια είναι τα σενάρια που πιθανώς να ισχύουν:

#1 Θέλει να χωρίσετε

Και δεν έχει τα κότσια να το αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή. Ή δεν θέλει να σε πληγώσει. Ψάχνει να βρει άλλες λέξεις, θέλει να το κάνει λίγο πιο εύκολο – μάλλον για εκείνον, όχι για εσένα. Είναι πολύ πιθανό επίσης να έχει πολύ μικρούς ενδοιασμούς. Δεν του είναι εύκολο, αλλά η βαθύτερη επιθυμία του υπερισχύει! Και καλά κάνει που την ακούει. Θα έπρεπε ωστόσο να είναι πιο ειλικρινής μαζί σου. Καλό θα ήταν να είσαι προετοιμασμένη για ακόμη περισσότερες φράσεις κλισέ όπως :«Δε φταις εσύ, αλλά εγώ»«Για εσένα το κάνω»«Είσαι υπέροχη, σου αξίζει κάτι καλύτερο».

μόνος

#2 Θέλει όντως τον χρόνο του

Μην πανικοβάλλεσαι κατευθείαν και μην σκέφτεσαι μόνο το χωρισμό. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Μπορεί να θέλει όντως το χρόνο τους. Είναι υγιές για όλους τους ανθρώπους να έχουν χρόνο μόνοι τους. Μπορεί να διανύει μια περίοδο εσωστρέφειας, να θέλει να λύσει μόνος του ενδεχόμενα προβλήματα ή να θέλει απλώς να είναι με τους φίλους του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφασίσει να διακόψει αυτή τη σχέση. Μπορεί να συμβεί ακριβώς το αντίθετο: να συνειδητοποιήσει ότι το κορίτσι του – εσύ δηλαδή- που τώρα θεωρεί δεδομένο είναι υπέροχο και ότι έχει όλα όσα θέλει σε μια σχέση οπότε να επιστρέψει.

#3 Φοβάται τη δέσμευση

Μερικούς άντρες οι σχέσεις μπορεί απλά να τους τρομάζουν. Ίσως επειδή αισθάνονται ότι χάνουν την ελευθερία τους ή ότι δεν έχουν ζήσει ακόμα όλα όσα θα ήθελαν. Ίσως επειδή ανησυχούν ότι θα καταλήξουν να παντρευτούν κάποια που δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελαν στο “για πάντα”. Όσο η σχέση προχωράει και γίνεται πιο σοβαρή είναι δεδομένο ότι ο καθένας έχει περισσότερες υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στον άλλον. Κι αυτό το επόμενο βήμα μπορεί να τον φρικάρει.

μόνος

#4 Θέλει να παίξει στην πιάτσα – αλλά σε θέλει και για καβάτζα

Κι αυτός, λυπόμαστε που το διαβάζεις εδώ, είναι ίσως ο πιθανότερος λόγος. Είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται την ελευθερία του γιατί κάποια άλλη τον έχει βάλει σε πειρασμό. Έχει ενθουσιαστεί μαζί της και θέλει να δοκιμάσει που θα τον βγάλει. Αν του βγει, ο “λίγος χρόνος χωριστά” που σου ζητάει θα γίνει οριστικός χωρισμός. Αν πάλι δεν του βγει, δεν θέλει να έχει κλείσει την πόρτα σε εσένα, σεξουαλικά και συναισθηματικά. Βασικά χρειάζεται ελεύθερο πεδίο δράσης και όχι εσένα να του στέλνεις μηνύματα ή να τον παίρνεις τηλέφωνο την ώρα που είναι μαζί της.

Συμβουλή: Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Η μεγαλύτερη ένδειξη για το ποιο σενάριο ισχύει είναι η ακριβώς προηγούμενη περίοδος. Οπότε σκέψου: Πως ήταν απέναντί σου αυτό το διάστημα; Υπήρχε κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του; Και να θυμάσαι επίσης: δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις κανένα χρόνο σε κανέναν αν αυτό σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια.

Διάβασε ακόμη: Πως να χωρίσω με τον καλύτερο τρόπο; Οι ειδικοί απαντούν!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet