Ένα ρητό λέει «τους συγγενείς δεν τους επιλέγεις, τους φίλους όμως ναι». Το ίδιο ισχύει και για το αγόρι της κολλητής σου που μπορεί να σου κάνει τα νεύρα κρόσια για τον οποιονδήποτε λόγο! Και το πιο δύσκολο κομμάτι είναι: Πώς δεν θα ξινίσω ολόκληρη με τον που τον δω και πώς θα παραμείνω ευγενική; Υπάρχουν τρόποι μη φοβάσαι!

Κάνε μια ενδοσκόπηση

Γιατί δεν τον πας; Σκέψου τους ακριβείς λόγους! Υπάρχουν άνθρωποι που μας βγάζουν ένα κακό προαίσθημα ή είναι αγενείς, κακεντρεχείς, περίεργοι κλπ.. Και υπάρχουν και εκείνοι που απλά τους αντιπαθούμε χωρίς συγκεκριμένο λόγο!  Πριν μπλεχτείς στη σχέση τους, σιγουρέψου πρώτα για τους λόγους κι έχε στο μυαλό σου ότι θα εκφέρεις μια άποψη που θα προκαλέσει θυμό και στεναχώρια. Το τελευταίο που θες είναι να τσακωθείτε και δεδομένου ότι πολλές φιλίες έχουν χαλάσει εξαιτίας σχέσεων, πρόσεχε!

κολλητή

Δώσε λίγο χρόνο στην κολλητή σου…

Τα βιαστικά συμπεράσματα δεν αρέσουν σε κανέναν. Μην ξεκινήσεις κι εσύ αμέσως το κράξιμο! Ειδικά τον πρώτο καιρό, που εκείνη λογικά είναι φουλ ερωτευμένη. Ακόμα και με γιγαντοαφίσα να πας μπροστά της που θα γράφει όλα τα red flags που έχεις παρατηρήσει, εκείνη δεν θα καταλάβει τίποτα! Το πιθανότερο είναι ότι θα την εκνευρίσεις ή θα την φέρει σε θέση άμυνας. Αν δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια κακοποιητικής και χειριστικής συμπεριφοράς, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να γνωρίσεις το σύντροφο της και τη σχέση τους προτού κρίνεις.

Δώσε μια ευκαιρία

Εδώ έχεις δώσει ευκαιρίες σε άλλους και άλλους, δεν είναι λίγο αδικία να μη δώσεις και σε αυτόν μία;  Αν δεις μια συμπεριφορά ή κάτι που σε χάλασε και θεωρείς ότι δεν αξίζει στη φίλη σου, μπορεί στο μέλλον να σου αποδείξει το αντίθετο. Μπορεί να είχε μια δύσκολη μέρα ή να παρεξήγησες το χιούμορ ή τον τρόπο με τον οποίο είπε κάτι!

Σιγουρέψου πως δεν είσαι τρελή

Πριν πας να πιάσεις την κολλητή σου σιγουρέψου πως και οι άλλοι έχουν την ίδια γνώμη με εσένα. Φυσικά, μιλάμε για άτομα που αγαπούν και σέβονται εξίσου τη φίλη σου. Ξέρω ότι από εκείνους περιμένεις να ακούσεις ότι το έχουν παρατηρήσει και οι ίδιοι και δεν είναι όλα στη φαντασία σου. Μπορεί όμως, να μην συμφωνήσουν μαζί σου και επομένως το πρόβλημα να το έχεις μόνο εσύ. Σε αυτή την περίπτωση σκέψου το δυο φορές πριν πας να της μιλήσεις!

κολλητή

Face-to-face

Τέτοια θέματα πάντα τα συζητάμε από κοντά! Εδώ τηλεφώνα και μηνύματα δεν παίζουν! Μην αρχίσεις επιθετικά! Έχεις το δικαίωμα της γνώμης σου και αυτή είναι η δουλειά των φίλων, να λένε και τα θετικά μα κυρίως αυτά που δεν τολμάει να σου πει κανένας άλλος! Η δουλειά του φίλου είναι να σε νοιάζεται και -πίστεψέ με- χρειάζεται θάρρος να μιλήσεις σε κάποιον για ένα τέτοιο θέμα! Χρησιμοποίησε λέξεις όπως «έχω παρατηρήσει», «αισθάνομαι», «νομίζω/θεωρώ», «ήθελα να μοιραστώ με εσένα κάποιες σκέψεις/προβληματισμούς μου». Να θυμάσαι να είσαι συγκαταβατική γιατί η φίλη σου είναι ερωτευμένη και μπορεί να μη σκέφτεται καθαρά ή απλά να έχει μια άλλη γνώμη από σένα. Δεν είμαστε οι γνώστες των πάντων και κυρίως δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κανέναν το πως θα ζήσει!  

Διάβασε ακόμα: Όρια στη σχέση: Πώς θα καταλάβεις τι είναι αιτία χωρισμού για εσένα;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet