Με αφορμή τη χτεσινή παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS πραγματοποιήσαμε ένα Q&A στο Instagram του TheNotebook, στο οποίο μοιραστήκατε μαζί μας τις δικαιολογίες που έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για να μην βάλει προφυλακτικό. Εκτός από τους κλασικούς λόγους υπήρχαν και πολλοί ευφάνταστοι που πραγματικά μας εξέπληξαν!

Μερικές από τις απαντήσεις έχουν τροποποιηθεί για ευνόητους λόγους!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

προφυλακτικό

«Μου μειώνει την απόλαυση»

Κλασικά εικονογραφημένα! Ναι, μπορεί να ισχύει για μερικούς άντρες αλλά αυτό δεν επιτρέπει σε κανένα να μη φοράει προφυλακτικό. Στο μεταξύ υπάρχουν πλέον πάρα πολλά είδη προφυλακτικών στην αγορά που σου εξασφαλίζουν φυσική απόλαυση.

«Δεν έχω πάνω μου, γιατί δεν περίμενα ότι θα προχωρούσαμε»

Παρόλα αυτά επιμένει να προχωρήσει στην ερωτική πράξη χωρίς. Σε αυτή την περίπτωση δύο είναι τα τινά: είτε πάτε σε ένα από τα χιλιάδες περίπτερα να πάρετε, είτε έχεις εσύ πάνω σου! Και γιατί όχι; Υπάρχει κάποιος άγραφος κανόνας που λέει ότι εμείς δεν μπορούμε να αγοράσουμε προφυλακτικό; Κάποιο ταμπού; Όχι!

«Δεν μπορώ να βρω προφυλακτικό να μου κάνει»

Το έχω πάθει με τζιν, μεγάλος καημός. Θα μιλήσω με αριθμούς! Το 30 % με 35% των ανδρών απαιτούν ένα μικρότερο «νούμερο» από το κλασικό ή πιο “προσαρμοσμένο” προφυλακτικό, ενώ οι μισοί άνδρες χρειάζονται μεσαίο μέγεθος ή κλασικό προφυλακτικό. Τα προφυλακτικά μεσαίου μεγέθους είναι τα πιο ευρέως διαθέσιμα και βρίσκονται στα περισσότερα καταστήματα. Μόνο το 15% με 20% των ανδρών χρειάζονται μεγαλύτερο προφυλακτικό, πράγμα που σημαίνει ότι το 80 με 85% δεν χρειάζονται πραγματικά αυτό το δοξασμένο magnum μέγεθος. Ευχαριστώ!

«Δεν μπορώ να τελειώσω με προφυλακτικό»

Μια χαρά. Το ακούω. Μπορείτε να έχετε κανονικά την επαφή σας με προφυλακτικό και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να τελειώσει κανείς… Ας μη γίνουμε παραστατικοί!

«Θα τραβηχτώ»

Α! ΟΚ! Αφού θα τραβηχτεί! Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν ότι τελικά θα τραβηχτεί! Σου υπογράφει κανείς κάποιο συμβόλαιο; Όχι! Σε αυτό το σημείο έχω να σου πω ότι υπάρχει πληθώρα ερευνών που αποδεικνύει πως τα προσπερματικά υγρά μπορούν να κάνουν τη «ζημιά». Ποτέ δεν ξέρει και όπως πάντα λέω « Better safe than sorry»!

προφυλακτικό

«Ελέγχομαι κάθε μήνα»

Αρχικά συγχαρητήρια! Έπειτα για τους περισσότερους δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό! Ναι, OK, υπάρχουν μερικοί που το κάνουν και είναι απόλυτα υπεύθυνη στάση ειδικά αν έχεις πολλούς συντρόφους! Παρόλα αυτά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, HIV, HPV, χλαμύδια, έρπης (να πω κι άλλα;) μπορεί να σου “τύχουν” τις μέρες πριν πας να εξεταστείς και να μην γνωρίζεις ότι τα έχεις, οπότε να ελεγχόμαστε συχνά και πάντα με προφυλακτικό!

«Μου χαλάει τη στύση»

Βάλε καφέ να στα πω! Κι εμένα με χαλάνε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή αλλά τι να κάνουμε; Όπως και στην περίπτωση του «Μου μειώνει την απόλαυση» υπάρχουν προφυλακτικά που είναι τόσο λεπτά που είναι σα να μην τα φοράς! Άντρας δεν είμαι να ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει, αλλά θεωρώ με το φτωχό μου το μυαλό πως οι κολοσσοί των προφυλακτικών έχουν σκεφτεί και αυτή την περίπτωση και έχουν αναπτύξει προφυλακτικά που είναι σαν να μην τα φοράς!

«Κρατάω περισσότερη ώρα χωρίς προφυλακτικό»

Δεν υπάρχει κάποιο ειδικό βραβείο επειδή ο άλλος κρατάει περισσότερη ώρα! Επίσης μπορείς να κάνεις και να ξανακάνεις σεξ την ίδια μέρα γιατί δεν υπάρχει και κάποιος νόμος να το απαγορεύει!

«Παίρνει τα πιο φθηνά προφυλακτικά και δεν μπορώ να βασιστώ στην αποτελεσματικότητά τους»

Παίρνε εσύ τη μάρκα που εμπιστεύεσαι! Go girl!

«Ήμασταν μεθυσμένοι και δεν είχαμε πάνω μας»

Μην κάνεις sex δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η υγεία σου είναι πάνω από κάθε στιγμή απόλαυσης και πρέπει να το θυμάσαι πάντα!

προφυλακτικό
Μερικές από τις δικές σας απαντήσεις!

Διαβάστε επίσης: Aρνητές προφυλακτικού: Ποιοι άντρες αρνούνται το σεξ με προφυλάξεις;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet