Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Tις εντυπώσεις έχουν κλέψει οι στιλιστικές επιλογές των celebrities αλλά και οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν. Μια ανθρώπινη ιστορία όμως τα επισκίασε όλα αυτά. Ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε αποκάλυψε ότι γεννήθηκε γυναίκα, καθώς παρουσίασε την αυτοβιογραφική ταινία του «L’Immensita», με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία «L’Immensita» μας πάει πίσω σε μιαν άλλη δεκαετία, αυτήν του ’70. Η ιστορία εξελίσσεται στη Ρώμη και η αφήγηση επικεντρώνεται στην οικογένεια Μποργκέτι, τα μέλη της οποίας βιώνουν ένα τεταμένο κλίμα. Κάτι που θα έρθει να εντείνει ακόμα περισσότερο η μεγάλη κόρη της οικογένειας που αποφασίζει να αυτοπροσδιοριστεί ως αγόρι. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η ταινία είναι αυτοβιογραφική καθώς ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι πήρε έμπνευση από την παιδική του ηλικία.

«Την έμπνευση μου έδωσαν τα παιδικά μου χρόνια και η ιστορία μου, η οποία εδώ έχει μεταφερθεί και επανερμηνευθεί», δήλωσε. «Θεωρώ πως το καλύτερο μέρος του να είσαι άντρας είναι το να είσαι και γυναίκα. Δεν βλέπω πραγματικά τη διαφορά από το να βρίσκομαι στον έναν κόσμο ή τον άλλο. Είμαι αυτός που είμαι και κρατάω και τις δύο πλευρές. […] Γεννήθηκα βιολογικά γυναίκα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω και τώρα μέσα μου ένα τεράστιο γυναικείο κομμάτι».

Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για την εμπειρία της φυλομετάβασης, όμως διευκρίνισε πως η μητέρα του ήταν εκείνη που τον στήριξε και σήκωσε το ψυχολογικό βάρος. Στην ιταλόφωνη ταινία, τη μητέρα ενσαρκώνει η Πενέλοπε Κρουζ. Η αυστηρότητα του συζύγου αλλά και η κατάσταση των τριών της παιδιών έχουν αρχίσει να λυγίζουν τη μάνα στην ταινία. Τα παιδιά έχουν εμφανή σημάδια δυστυχίας που προέρχονται από την καταπίεση ενός αυταρχικού πατέρα.

Αυτό το coming out ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για το Φεστιβάλ αλλά και την LGTBQI+ κοινότητα, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι με δημόσιο λόγο μιλούν για τις εμπειρίες τους και δημοσιοποιούν τις ιστορίες τους. Πιο συγκεκριμένα, η φυλομετάβαση είναι μια τρομερά δύσκολη και ψυχοφθόρος διαδικασία, από την οποία περνούν πολλά άτομα – πολλές φορές χωρίς καμία υποστήριξη. Κάθε ενδυναμωτική δήλωση, κάθε coming out μπορεί να εμπνεύσει ένα παιδί να αποδεχτεί τον εαυτό του όπως είναι.

 «Δεν αποφασίζουμε να κάνουμε ένα ταξίδι σαν το δικό μου», δήλωσε  ο Ιταλός σκηνοθέτης.  «Απλά γεννιέσαι έτσι. Δεν έχω αναμνήσεις που να με αντιλαμβάνομαι αλλιώς από ό,τι είμαι. Επομένως, δεν υπάρχει επιλογή σε αυτό».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet