«Πώς διατηρείς θετική διάθεση όταν όλες οι στατιστικές λένε πως είσαι ήδη νεκρός; Πας για δουλειά!». Αυτήν την πρόταση, και μόνο που τη διαβάζεις, αισθάνεσαι ένα ρίγος. Ο Πάτρικ Σουέιζι ήξερε τη σκληρή αλήθεια. Ο καρκίνος στο πάγκρεας με τον οποίο διαγνώστηκε ήταν τόσο προχωρημένος που ήταν θέμα χρόνου να πεθάνει. Με απαράμιλλο πείσμα και θαυμαστό σθένος, το πήγε ως τους 20 μήνες. Και τόσο που άντεξε, θαύμα ήταν…

Προφανώς και η «εργασιοθεραπεία» έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την – κυριολεκτικά – παράταση ζωής. Κάποια στιγμή πίστεψε πως μπορεί να διαψεύσει με πάταγο τα προγνωστικά του μαύρου μαντάτου που έλαβε τον Ιανουάριο του 2008. Πήγαινε αναπάντεχα καλά, το σώμα του ανταποκρινόταν περίφημα στην αγωγή.

Γύρισε ολόκληρη τηλεοπτική σεζόν (The Beast) ενώ ήταν υπό θεραπεία, είχε αρχίσει μάλιστα και συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει και σε άλλη σειρά. Αποκαλούσε τον εαυτό του «τύπο-θαύμα», εμφανιζόταν χαμογελαστός στις κάμερες και στους δημοσιογράφους. Ήταν αισιόδοξος.

Όμως η κατάσταση, δυστυχώς, αποδείχτηκε πως δεν είχε επιστροφή. Ο οργανισμός του έχανε συνεχώς δυνάμεις και μια πνευμονία ήρθε πρακτικά να τον αποτελειώσει. Λίγους μήνες μετά ο καρκίνος έκανε μετάσταση στο συκώτι. Σε ηλικία μόλις 57 ετών, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2009, ο Πάτρικ Σουέιζι έφυγε από τη ζωή.

Πάτρικ Σουέιζι

Τάσεις αυτοκαταστροφής – Πίσω από τα φώτα

Ποτέ δεν θέλησε να παραδεχτεί, στον εαυτό του κατά βάση, πως το κάπνισμα είχε σχέση με την κατάστασή του. Κάπνιζε επί σειρά ετών κοντά 60 τσιγάρα την ημέρα, δεν σταμάτησε την κακιά συνήθεια ούτε όσο ήταν υπό θεραπεία.

Τελικά πίσω από αυτόν τον μονίμως χαμογελαστό και ευγενικό άνθρωπο κρυβόταν ένα προσωπικό δράμα. Για να δανειστούμε τα λόγια του ογκολόγου του: «Υπάρχει μια τάση αυτοκαταστροφής που σαφώς μπορεί να συνδεθεί με το κάπνισμα». ‘Η την ατάκα ενός παιδικού του φίλου: «Είχε πρόβλημα με τον εθισμό και όχι μόνο με το τσιγάρο. Έπινε επίσης, πολύ. Πάλευε με διάφορους δαίμονες».

Ήταν, άραγε, κι άλλα που βασάνιζαν το «μέσα» του; Μετά το θάνατό του και σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του βγήκε στην επιφάνεια πως ο γάμος του με την Λίζα Νιέμι μόνο αυτό το ζηλευτό love story που έβγαινε προς τα έξω δεν ήταν.

Παντρεμένοι από το 1975, τουτέστιν 34 χρόνια μέχρι να επέλθει το μοιραίο, πρόβαλαν ως πρότυπο ευτυχίας. Φαίνεται όμως πως ο Πάτρικ Σουέιζι είχε πέσει αρκετές φορές θύμα απιστίας, ενώ στο δύσκολο καιρό της αρρώστιας του η σύζυγός του υπήρξε καταπιεστική, ακόμα και κακοποιητική απέναντί του και τον απομόνωσε από τον έξω κόσμο.

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet